Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 21:01 - Oblíbené kluby (19:47) 11409
Vanda [11408]: Ale ke klobáskám mi to nabízet nebudeš, viď?:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.3.2008 20:51  11408
Maude - zelňačkaNetuším :( čím by to mohlo být. Pokud by bylo zelí málo kyselé, zkusila bych dát jen zakysanou smetanu (nebo jogurt) místo sladké šlehačky. Anka mě za jogurt nebude bít, někomu to fakt může chutnat ;)
renda Renda 7.3.2008 13:28  11407
Nestvete me se zelnackou, nebo bude Pejr zase celej vikend o hladu:)
maude 7.3.2008 12:48  11406
AnkaNo, nevzdám to, budu dál zkoušet, chutnat zelí a snad se jednou propracuju k pořádné zelňačce. Ale množství pro dva mi vyhovovalo :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 11:40 - Oblíbené kluby (19:47) 11405
MaudeTen repcet byl z mámina sešitu, který si vytvořila před šestadvaceti lety, když se vdávala... Takže se počítalo se skleničkou. A také vařila jen pro dva:) My dnes děláme do toho největšího hrnce, který máme.
Zelí je dobré ochutnat vždycky, především na konci sezóny už často stojí za prd. Jinak kupuji takové, jaké zrovna mají.
maude 7.3.2008 11:25  11404
AnkaJsem debil. Neochutnala. Nenapadlo mě, že se můžou lišit kyselostí. Měla jsem takovou radost, že zrovna měli to tuřické. Viděla jsem ho u nás poprvé.
Jaké zelí používáš ty? Ve tvém receptu byla "malá sklenička". Máš zkušenost s Hamé?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 11:20 - Oblíbené kluby (19:47) 11403
MaudeOchutnala jsi to zelí? Nebyla to nějaká málo kyselá várka?
Každopádně se rozleží, ovšem těžko říct, do jak velké kyselosti:)
maude 7.3.2008 09:56  11402
Anka, Vanda, Kokos - pomoc :-)Udělala jsem tu zelňačku podle receptu Anky. Přesně jsem dodržela postup. Dokonce jsem měla i to tuřanské zelí, jak doporučovala Vanda. Dala jsem ho i slákem. Dala jsem normální šlehačku i zakysanou - půl na půl. No a to zelí vůbec není kyselé, ani ta polívka a nemá chuť zelňačky :-( Netušíte, co jsem mohla udělat špatně? Nebo se ještě proleží? A čím to zkusit napravit? Mám z toho zkaženou náladu, tak jsem se na ní těšila :-(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2008 21:51 - Oblíbené kluby (19:47) 11401
kvitko: Já tam nakoupila v úterý dorty do práce. Vyšlo to krapet draho, ale rázem jsem byla nejoblíbenější:) Velmi doporučuji hruškovo skořicový.

zblunce: To se teprve rozhodne.)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.3.2008 21:37  11400
Dnes jsem prozíravě nešla pěšky kolem té cukrárny na M. Horákové, ale sedla jsem do tramvaje a okolo radši projela! Ale dorty za výlohou byly moc hezké:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 6.3.2008 14:52 - Oblíbené kluby (19:19) 11399
Ankatak jak dopadl casopis pro stavare?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.3.2008 14:49  11398
našla jsem.o)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.3.2008 14:45  11397
vinyl [11395]: Jdu ho zkusit najít v redakčním binci.o)
gvi 6.3.2008 12:55  11396
vinyl: vyčkám a odcizím rodičům;-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.3.2008 12:43  11395
Doporučuji zakoupit dnešní MF Dnes. V magazínu je 14 stránek o dobrém jídle a restauracích, na závěr 8 zajímavých receptů od šéfkuchařů.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt