Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 11.3.2008 14:54  11424
V té příloze MF Dnes doporučovali dělat kuře veelmi pomalu, cca 4-5 hodin v troubě na 90-110°C(předtím celé kuře orestovat). Neznáte někdo podorbnější recept, rád bych to zkusil??
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.3.2008 17:48  11423
Tak a Allegro má Michellinskou hvězdičku...
twistr 8.3.2008 21:34  11422
MaudeNezapomněla jsi ji dokyselit??? Jinak, co jsem dostal tříkilový zelňáček, který mi právě bublá v kuchyni, dostal jsem se s kvalitou zelí oproti kupovanému do kategorie deluxe:-)) A to i přesto, že tu kolem Hradce prodávají samé výtečné.
maude 8.3.2008 10:03  11421
Foxka, kokosNejdřív jsem pro kysané zelí poslala manžela a ten přinesl sterilované :-) Já číst umím, takže jsem si zajela koupit normální kysané v pytlíku :-)

Včera jsem jí zkoušela nejak doladit, tak dám dneska vědět, jak to dopadlo, když se proležela
Každopádně všem díky
mina 8.3.2008 01:02  11419
Wronskija delam brokolicovou stejne, je moc dobra. a davam normalni syr a nekdy i zakysanou smetanu. a stejne tak delam i kvetakovou, ale do ni davam kokosove mleko
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.3.2008 23:02  11418
delam podle nej brokolicovou polivku a je vyborna (uz jsem to taky kdysi linkoval, ale asi nikdo neji brokolici)
shelle Shelle - Good Service 7.3.2008 22:51  11417
MrMar [11415]: Jezismarjaaaa, to je vrazedny odkaz.

Me tam uchvatil ten ananas http://www.youtube.com/watch?v=MSSpigcJrS0
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 7.3.2008 22:43  11416
MaudeJestli to bylo zelí ve sklenici, bylo fakt kysané? Nebylo jen ve sladkokyselém nálevu?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 7.3.2008 22:34  11415
Inspirace z MF

Jak dělat míchaná vajíčka
kokos kokos 7.3.2008 22:02  11414
Vanda [11412]: Klobásky z krávy? To nezní moc dobře.

Maude [11402]: To tuřické zelé fakt neznám a nikdy jsem ho neviděl. Napadá mne jen - bylo kysané, nebo jen sterilizované. U nás máme Nošovické, Kateřinské, domácí a v poslední době (beze srandy) kupujeme v Lídlu v konzervě (asi z Německa). A jinak bych se tedy nebál, přidat ocet a nechat rozležet (to ovšem bývá problém).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 21:15  11413
Co si člověk na tu Moravu nepřiveze, to tam není. Hrůza.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.3.2008 21:12  11412
Vanda nezmůže zhola nic, pokud známý neporazí žlučovitou krávu mladou jalovici. Z ní pak bude dělat klobásky. A to MOŽNÁ bude v půlce dubna. Nebo taky na konci. Nebo taky ne :( protože neví, jestli se na to nevyprdne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 21:06  11411
klupi [11410]: Já myslím, že Vanda jen tak žertuje, když tvrdí, že neví, jestli budou. Ona určitě ví, co se sluší a patří.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 7.3.2008 21:02  11410
Anka [11409]: ona už Vanda zajistila klobásky??
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 21:01  11409
Vanda [11408]: Ale ke klobáskám mi to nabízet nebudeš, viď?:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt