Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.3.2008 19:07  11455
nula [11452]: U nás doma se tomu říká "zaprášit":)
shelle Shelle - Good Service 16.3.2008 19:06  11454
nula [11452]: Kdyz mne to zni jako ta trepka, co jsme si kreslili v prirodovede a je to takove roztomile
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.3.2008 19:05  11453
WronskiDaj vedieť, či ti chutilo. :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.3.2008 19:04  11452
Schelle:))) No jo zásmažka je na oleji a zátrepka je jen zatřepaná mouka ve vodě. :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.3.2008 19:02  11450
Dik, pristi tejden se do toho pustim.
shelle Shelle - Good Service 16.3.2008 19:01  11449
Diky, zátrepka me vzdycky dostane.
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.3.2008 18:59  11448
Mala som krásny kus hovädzej nožiny, aj pierko sa jej u nás hovorí. Pomlela som ho. Na olej som hodila tak zo dve nasekané cibule a rozsekané 2-3 strúčiky cesnaku, potom mleté mäso, trocha sladkej mletej papriky, korenie divočina, čerstvý tymian, so¾, potom nasekané chili papricky pod¾a toho akú ostrosť zvládate a predvarenú červenú fazu¾u. Podlejem to červeným vínom a vodou a konzervou lúpaných paradajok a dusím do mäkka. Na záver pridám ešte oregáno, alebo majoránku a kto chce, môže aj kukuricu. Ja som robila len fazu¾ové. Ak je to náhodou príliš riedke, zahustiť buď zátrepkou z hladkej múky alebo solamylu. Podáva sa to s pečivom alebo s ryžou.
shelle Shelle - Good Service 16.3.2008 18:45  11447
Jj, napis, napis pls.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.3.2008 18:44  11446
nula [11445]: tak rovnou napis, jak ho delas
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.3.2008 18:37  11445
Dnes bolo hovädzie chilli con carne. Kúpila som dve malé, čerstvé chilli papričky, ale tie mali takú silu až išlo oči vyraziť. :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.3.2008 18:35  11444
AnkaO tom žádná. Já maso ani vynechat nemohu, ale dávám si i bezmasité dny. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.3.2008 18:30  11443
Hubnout se dá i s masem:)
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.3.2008 18:26  11442
Anka, kokosNebuďte múdri! K¾udne si dajte zabíjačku, ja sa musím teraz stravovať racionálne a potrebujem aspoň 10 kg schudnúť. :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.3.2008 16:25  11441
mrcos [11440]: k tomu dozraješ
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 15.3.2008 15:25  11440
Vanda [11439]: Tak to jo. Ale ten celer stejně asi nikdy nepochopim.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt