Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.3.2008 11:57 - Oblíbené kluby (13:58) 11470
A prepelička, to je čo?:)))
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.3.2008 11:55  11469
Biela sobotaU nás sa dnes tradične podáva Ve¾konočná nádzivka. Písala som tu o nej už vlani. Je to žem¾ová "nádivka" s petrželkou a bylinkami poprekladaná ešte mäsom. ja dávam opečené kuracie prsia, niekto dáva bravčové plece alebo údené mäso. Podáva sa to s hlávkovým šalátom.
Mám tu ešte 4 malé prepeličky, neporadí niekto čo s nimi?
gvi 22.3.2008 10:19  11468
Tak beran drze leze z formy, nedbala sem rad a neupravila množství, doufaje, že to pokyne do horní části formy... no teď už zbývá jen čekat.
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.3.2008 10:10  11466
Ve¾konočná hrudkaZaujímalo by ma, či sa to robí aj u vás. Na liter mlieka sa použije asi 10-12 vajec, so¾ (ale robí sa aj verzia nasladko s vanilkovým cukrom), prípadne trocha vegety, za stáleho miešania sa to privedie až skoro do varu, kým sa neoddelí "syr", teda žltkastá zrazená hmota od srvátkovej časti mlieka. Potom sa to celé dá scediť do gázy alebo do cedníka ako tvaroh. Niekedy sa do toho pridávajú aj bylinky. Je to dobré nakrájané na mise k výraznému údenému.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.3.2008 13:07  11465
Papír, v kterém bylo máslo zabalené a poslední kousek se použije na tu formu. Nebo ji prostě tím máslem vytřeš (pozorně a celou) nějak jinak.
gvi 21.3.2008 12:45  11464
co je máslový papír?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.3.2008 12:44  11463
- já znám jen jednodílnou formu na beránka, záda prostě vyjdou tím, jak to vykyne.
- formy se umejou a jemně namažou, před pečením dobře vymažou máslovým papírem a vysypou moukou.

ať se ti podaří!
gvi 21.3.2008 12:37  11462
Beránekzítra se chystám (opět poprvé) péct beránka (teda toho sladkého, nikoli masového), mám od babči starou keramickou formu a recept z
Apetitu

A teď mám dilema... babča dělala beránka tak, že naplnila obě části formy a pekla je otevřené (těsto piškotové), v Apetitu (ale našla sem i v jiných receptech) naplní obličejovou část formy a pečou zaklopené... Co je dle vás lepší?

Také nevím, zda "měřit" obsah formy vodou (ale zjistit to musim), protože od doma mám naučeno, že formy se nemejou,pouze vytírají, protože jinak lepí.

A jestli máte nějaký jiný osvědčený recept na beránka, budu ráda. Děkuji
nula nula všetko je tak, ako má byť 19.3.2008 10:13  11461
tak jo...T o j s e m r a a a d a m a z l i c k u u u u :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.3.2008 20:27 - Oblíbené kluby (13:58) 11460
nula [11459]: Nula zpomalí...
nula nula všetko je tak, ako má byť 18.3.2008 11:32  11459
WronskiTo jsem rada mazlicku. :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.3.2008 19:52  11458
nula [11453]: chutilo :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.3.2008 21:30  11457
zátrepka = u nás se tomu říká záklecht/ka

a chilli con carne budu tvořit v úterý, maso jsem pořídila dnes, ještě sehnat red hot chili peppers ;)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.3.2008 19:16  11456
Zaprášit chápu jako nasypat trochu mouky rovnou do pokrmu, dvakrát třikrát obrátit vařečkou a až pak zředit. Na zátřepku se rozkvedlá mouka ve vodě (mléce), zatímco zásmažka je prostě jíný výraz pro jíšku (mouka+tuk). A mlékem zředěná jíška je bešamel :-).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.3.2008 19:07 - Oblíbené kluby (13:58) 11455
nula [11452]: U nás doma se tomu říká "zaprášit":)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt