Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 22.3.2008 17:22  11483
Foxkano ono tam vpodstatě užiješ 7 vajec...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.3.2008 17:21  11482
Jdu zkusit upéct beránka podle Apetitu do rybí formy (jinou nemám). Už jsem si odměřila, že je litrová, teď mám dilema, jeslti polovina z 5 vajec jsou 2, nebo 3 vejce...
gvi 22.3.2008 17:19  11481
špičku nože (už i vynechávám slova)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.3.2008 17:07 - Oblíbené kluby (21:13) 11480
gvi [11479]: Vy na Velikonoce zdobíte vánoční stromeček? Nebo jakou špičku? Koňakovou?
gvi 22.3.2008 17:01  11479
hm, tak první beran dopadl dobře, při vyklepávání druhého mi praskla forma (babiččina, keramická!), no nejsem já smolík? Ještě jsem dnes zvládla zlomit špičku, rozšlápnout lopatku na smetí a spálit si prsty v oleji (při smažení božích milostí, ale ty dopadly vcelku dobře)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.3.2008 16:49 - Oblíbené kluby (21:13) 11478
Renda [11477]: No jo, jenže k Nule je to ještě dál než k Vandě. I když tam jsme si to zařídiliy:)
renda Renda 22.3.2008 16:41  11477
AnkaDobrej zpusob, jak se pozvat na obed. Budu si ho pamatovat"0
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.3.2008 12:52  11476
AnkaDočkej času... :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.3.2008 12:44 - Oblíbené kluby (21:13) 11475
nula [11474]: To věřím, ale babička to podpírala nezvratnými důkazy. I od tebe je ráda přijmu:)
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.3.2008 12:43  11474
AnkaTo by sedělo, na východ se ta hrudka dělá více, jak směrem na západ. A teď neskromně- já vařím jako tvoje babička, taky božsky. :))
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.3.2008 12:40  11472
AnkaKřepelka a chci je nějak naplnit, myslela jsem, jestli někdo nemá s nimi zkušenosti.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.3.2008 12:01 - Oblíbené kluby (21:13) 11471
nula [11466]: Tohle dělávala babička. Ale těžko říct, kde k tomu přišla, ona ty kuchyně měla trochu propletené, protože děda byl Slovák (vychodňár). Nutno dodat, že vařila božsky:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.3.2008 11:57 - Oblíbené kluby (21:13) 11470
A prepelička, to je čo?:)))
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.3.2008 11:55  11469
Biela sobotaU nás sa dnes tradične podáva Ve¾konočná nádzivka. Písala som tu o nej už vlani. Je to žem¾ová "nádivka" s petrželkou a bylinkami poprekladaná ešte mäsom. ja dávam opečené kuracie prsia, niekto dáva bravčové plece alebo údené mäso. Podáva sa to s hlávkovým šalátom.
Mám tu ešte 4 malé prepeličky, neporadí niekto čo s nimi?
gvi 22.3.2008 10:19  11468
Tak beran drze leze z formy, nedbala sem rad a neupravila množství, doufaje, že to pokyne do horní části formy... no teď už zbývá jen čekat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt