Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 16.4.2008 21:54  11555
Scalexjo, já vim, že spousta věcí a chápu i proč, jen jsem nevěděla, jakou mřížku....
scalex Scalex 16.4.2008 21:44  11554
Tak spousta věcí se má po upečení dát na mřížku, aby spodem utekla pára a nezvlhl spodek. Totéž se dělá i u chleba z domácí pekárny - když ho položíš na neprodyšnou podložku, tak je spodek promáchaný. Já ty upečené věci položím do trouby, ve které mám mřížku. Pod ni dám akorát plech na odpadávání drobků a dvířka do trouby nezavírám, aby ta pára odcházela pryč.
gvi 16.4.2008 21:36  11553
Tak zkouším Sachr dort podle Apetitu, korpus už je v troubě (ale je to děsná alchymie), těsto je taková nadýchaná pěna.... Jen jsem se chtěla zeptat, v hodně receptech je, že to upečené poté vyklopíme na mřížku. Jakou mřížku (kov, dřevo,...) a kde se to dá pořídit (teda asi v domácích potřebách, ale nějak si nedokážu vybavit, jak by měla asi vypadat).
renda Renda 16.4.2008 15:01  11552
MrMarDik za tip, asi vim co o vikendu upecu:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.4.2008 14:50  11551
Ovsem prudce jedla :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.4.2008 14:39  11550
Ale v podstatě to vypadá jako přejetá popálená žlutá žába :-))
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.4.2008 14:38  11549
Omlouvám se a dávám sem odkaz znova :-))

Takhle má ten koláč vypadat

tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.4.2008 14:32  11548
Jako zluta zaba?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.4.2008 08:23  11546
*slint* To vypada velmi chutne.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.4.2008 19:12  11545
Skvělý tvarohový koláč4 měkké tvarohy (celkem 1 kg)
6 vajec
200 g cukru krupice
250 g másla
6 vrchovatých lžic krupice
100 g rozinek
citrónová kůra
2 vanilkové cukry
1 prášek do pečiva

Rozinky naložit do rumu. Ušlehat sníh z bílků. Žloutky smíchat s cukrem a vyšlehat do pěny(pro nadýchanější pěnu přilít během mixování dvě lžíce vroucí vody). Přimíchat změklé máslo a znovu ušlehat. Přimíchat postupně tvarohy, krupici, vanilkové cukry, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Nakonec jemně vmíchat sníh z bílků a rozinky. Vylít na vymazaný a vysypaný plech a péct na 200°C do mírného zhnědnutí povrchu(cca 30 minut). Nechat vychladnout, pocukrovat a sníst :-)

(A radši nepočítat, na kolik tahle dobrota vyjde)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.4.2008 18:11  11544
ja vam to nepsala, ale mam to sehnane a objednane za 50 + postovne :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2008 11:28  11543
Maude [11541]: Pro většinu to novinka je. Nejen tady.
Můj dodavatel = můj dodavatel dárkových předmětů mi to nabízí za tuto cenu (vlastně tady se nepracuje...tak si k tomu připočtěte ještě 19 % DPH)
scalex Scalex 12.4.2008 11:22  11542
Ten odkaz jsem sem hodil jen jako ukázku toho, jak to vypadá. Já jsem si to mýdlo koupil někdy před pěti lety v nějakém obchodě s kuchařským náčiním. Tam stálo necelou stovku a vypadá stejně jako tyhle za čtyři pětky.
maude 12.4.2008 11:20  11541
Anka: Ale tady nikdo netvrdil, že to je novinka. Jen na to přišla řeč.
A co znamená "můj dodavatel"? Na tom Scalexovym odkazu bylo za stejnou cenu, ale při malém odběru přirážka 500,-Kč....
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.4.2008 10:34  11540
A není to žádná velká novinka. Prý to je na trhu už mnoho let, ale až teď se kolem toho udělala bublina. Prý kdysi dávno prodal asi 100 ks a od té doby nic. Až teď si toho někdo všimnul.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt