Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zuz 6.5.2008 08:55  11606
Prosím o radu, jsem si koupila poprvé pesto a nevím jak ho nejlépe využít. Mám bazalkovo rajčatové a chtěla bych nějaký chutný oběd, poradí někdo?
gotreg 6.5.2008 08:52  11605
(event. kuře na sherry)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.5.2008 07:41  11604
Nejlepší recept z kuřete je Kohout na víně :-)
shelle Shelle - Good Service 5.5.2008 20:39  11603
Jako ty krouzkovky jsou super, akorat si je odnesla mamka :(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.5.2008 20:20  11602
Maude [11600]: Původ receptu tedy máme stejný:)) U nás se také dodnes vaří podle orvané kroužkové čínské kuchařky z osmdesátých let (nebyl to už počátek devadesátých?). To jídlo při vaření úplně neskutečně voní - dělá to ten ocet.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 5.5.2008 20:10  11601
Maude, AnkaUž jsem si to uložila do oblíbených a určitě vyzkouším. Je - kolik toho oleje se tam dává? není to pak strašně mastný?
maude 5.5.2008 20:07  11600
Anka - klidně by se mi hodilo, pže tenhle recept je super rychlý a extra dobrý a děláme ho někdy od osmdesátých let, kdy jsme si koupili takové malé čínské kuchařky s kroužkovou vazbou, kde je komunistická varianta s normálním zázvorem :-) což mi připomíná, že tam byl i jeden super recept na kuře v páře a ten by taky splňoval to, co zrovna hledám - takže dík :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.5.2008 19:13  11599
Není pečené, takže se Maude asi hodit nebude, ale stejně je to můj oblíbený recept na kuře a třeba ho tu někdo nezná:
Kuře na červeno. A nejlepší je druhý den!
maude 5.5.2008 18:55  11598
Díky moc, přesně něco takového jsem z vás chtěla vytáhnout :-)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 5.5.2008 13:43  11597
Maude [11595]: Jednou v Prima vařečce jsme zachytili recept na "přátelské kotlety" a trochu jsme to překopali a teď už děláme s kuřetem jen tuto verzi a v tomto pořadí:

do pekáčku nakrájet větší množství cibule, cca 3-5 větších, klidně i víc (ne nadrobno, na proužky)
cca 3 papriky na proužky (pálivé o něco víc)
žampiony (mražené)
na to položit kuř. stehna nebo křídla, okořenit a osolit
Pekáč přikrýt alobalem a péct asi hodinu, dopéct už bez alobalu dle potřeby. Není třeba podlévat, zelenina pustí hodně vody. Pokud chceš luxusní verzi tak nakonec můžeš dát strouhaný sýr a zapéci, ale není třeba. Nejlepší jsou s rýží.

Jednoduché a dobré.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.5.2008 13:25  11596
maudeNevím co je klasický způsob, ale my vždycky uděláme nějakou pikantní marinádu, tj v olivovém oleji smícháš příslušné oblíbené koření, včetně pálivé papriky. Tím to pak pomažeš a aspoň hoďku pečeš. Velmi jsem si oblíbil dip z modrého sýra. Nivu nemám rád, ale jinak libovolný sýr rozmixuješ se smetanou a dáš vychladit. Přijemný "kontrapunkt" k pikantnímu stehýnku.
maude 5.5.2008 13:09  11595
Nemáte někdo nějaký jednoduchý osvědčoný recept na pečená kuřecí stehna? Třeba jen nějakou drobnost, jak je ozvláštnit. Už mě neba furt na klasický způsob a co jsem listovala v kuchařkách, na nic jsem nenarazila a děti mě nenechají hledat na netu :-( tak jdu tahat rady z vás...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.5.2008 18:45  11594
tak jsem vyzkousela kovove mydlo a super :-)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.5.2008 07:47  11593
Taky jsem dělala z poloviční, do remosky.
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 2.5.2008 07:04  11592
ŽábaTaky jsem ji vcera pekla, ale jen z polovicni davky. Moc dobrý. :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt