Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.5.2008 17:45  11630
vinyl [11628]: Pokud jsi ten pořad neviděl, tak nepochopení nevadí. Ale pokud o tom někdo chce psát sloupek, měl by "pořad" znát a pochopit jeho formát.
mig Mig Odolám všemu, kromě pokušení... 9.5.2008 09:21  11629
Kuřecí stehna, hmm to je dobrý tip... :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.5.2008 07:46  11628
AnkaAha, tak to jsem taky nepochopil. Zmíněný pořad jsem nikdy neviděl a doufejme ani neuvidím :-)
shelle Shelle - Good Service 8.5.2008 22:33  11627
Maude [11626]: Delala jsem to ted s tou teryaki teda a dala tam par kousku cesneku i.
maude 8.5.2008 19:34  11626
To zní super jednoduše a dobře. Díky!
shelle Shelle - Good Service 8.5.2008 15:14  11625
Jen to posolim trochu, pak oblozim cuketou na prouzky (ty male kupuju teda, jedna ma tak 15-20cm), paprikou na prouzky, zaleju kykkomanem a pak to trosku v prubehu podleju, at ej vic stavy na ryzi a i doleju tu sojovku. Akorat ti ted premyslim, ejstli tam davam sojovku nebo teryaki. Dnes to zkusim s veprovym.
maude 8.5.2008 14:43  11624
Shelle - jenom takhle jednoduše? Nic jiného se tam nedává?
shelle Shelle - Good Service 8.5.2008 12:10  11623
Maude - kureci stehnaJa delam s cuketou a paprikami a zaleju to sojovkou a dam pect, to miluju.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.5.2008 18:11  11622
Dot [11616]: Ten odkaz na Ragú z chrta: To je spíš netradiční díl. Všechno ostatní se dá i jíst:) Můj asi nejoblíbenější díl je kuře tandori, které má dost nečekanou pointu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.5.2008 17:59  11621
vinyl [11617]: Ano, myslela jsem tento článek v Týdnu. Závadného na něm vidím to, že pan Poštulka evidentně vůbec neví, o čem píše. Ten pořad nepřipravuje žádná televize, je to normální amatérské video, kterých je na youtube milion, jen tady je holt pod štítkem internetové televize, kam si kdekdo vkládá kdeco a téměř bez cenzury. Tady v tom jde zcela evidentně o mistrovské vaření a výchovu lidí k "vyššímu kulinářství" asi tak, jako v TeleTele šlo o zpravodajství. Nikdo se nikomu ani nesnaží vnutit, že by to bylo jinak. A pan Poštulka se začne pohoršovat nad tím, že tento pořad nedosahuje kvalit J. Oliviera a spol. a že neučí lidi používat jen kvalitní suroviny, ba přímo jim ukazuje, že se dá jíst i levné maso a kečup. Pán ze sebe prostě udělal idiota. Těším se, že příště poukáže na to, že v Neváhej a toč (existuje to ještě?) padá dítěti hlava do polévky, která je evidentně instantní, což je absolutně pobuřující a na televizní obrazovky nepatřící. (Ano, je, ale z úplně jiného důvodu:))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.5.2008 10:53  11620
gvijá vím, píšu to v závorce :-)
gvi 7.5.2008 10:52  11619
vinylprotože když neměl kšefty Šíp, tak mu Bohdalová pomáhala?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.5.2008 09:16  11618
Instinkt čtu, sloupek mi nijak nevadí, stejně většinou píše o věcech, který mě nějak moc neberou:-)

Poraďte nějakou omáčičku ke křidýlkům. Minule jsem umíchala jogurt s česnekem, bylinkama a kořením a nebylo to vůbec špatný. Ale chtělo by to něco víc pikantního.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.5.2008 08:21  11617
Poštulka je blb, to je zřejmé, potvrzeno i od lidí z Instinktu. Ale píše docela čtivě, rád si jeho sloupek občas přečtu, což se nedá říct o Ballikovi z Eura.

Jinak nechápu (teda chápu, ale stejně), proč si do pořadu ke Klukům a Poštulkovi pozve Šíp Bohdalku s jejím Vzteklým dortem a převařenými šunkofleky.

Anka: pokud si myslela tenhle linknutý šlánek v týdnu, nevidím na něm nic závadného.
dot Dot 7.5.2008 08:14  11616
Dík za upozornění na Poštulku. Ten člověk se bere příliš vážně. .-)



http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/zapisnik-labuznika/zapisnik-labuznika-16-2008_54498.html

http://www.stream.cz/video/12/57052-babicovy-dobroty-8-bobika-ragu-z-chrta

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt