Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.5.2008 08:37  11655
shelleJak říká phanny, ryba musí být nejčerstvější možná. Pak stačí 5 minut. Zajímavější chuti pomůže ta zelča a bylinky na pařáku. Lososa bych takhle ale nedělal.
gvi 15.5.2008 21:54  11654
Apetit - dubenjá doporučuju Prošívanou deku, jednoduchej hrnkovej koláč, ale mňamka, už ho peču po druhé..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.5.2008 20:27  11653
zrovna jsem rikala, ze mam chut na koprovku :-)
renda Renda 15.5.2008 18:57  11652
to zni dobre...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.5.2008 18:49  11651
Koprová omáčka na rybyRozpustit máslo, přidat plnotučnou hořčici a smetanu (cca půl na půl, záleží kolik toho potřebujete) na mírném plameni nechat zhoustnout, osolit, opepřit a přidat koření na ryby (nebo grilovací koření). Nakonec přihodit dost sekaného čerstvého kopru a krátce prohřát.
Měl jsem to s pečeným candátem a je to lahůdka...
shelle Shelle - Good Service 15.5.2008 11:47  11650
Jestli sjte v pondeli koukali na Kluky v akci, delali na konci takvoe sendvice.

Tak jsem minuel do salatu (rajce, okurka, smes salatu) udelala na panvi ty rekdvicky s jarni cibulkou a bylo to v tom moc mnam manm teda.
scherie Scherie 15.5.2008 09:46  11649
Včera jsem zkoušela špenátový koláč z Apetitu (tuším březen,duben) a byl mooc dobrý:-)
shelle Shelle - Good Service 14.5.2008 22:03  11648
phanny [11647]: Jenze mne to po te tve chvilce prislo syrove, tak jsme to delali asi dele.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.5.2008 21:59  11647
ShelleTaky je potřeba tepelně upravovat co nejkratší možnou dobu. Ale každopádně to je úprava pro jemný jazyk, je možné že Ti to prostě nechutná :-) (já jsem třeba nepřišel na chuť svatojakubkám v jakékoliv úpravě, přijdou mi prostě bez chuti).
shelle Shelle - Good Service 14.5.2008 21:53  11646
phanny [11645]: Tak tohle mela byt cerstva treska - v ramci moznosti teda. Ale ze jsi to ty, zkusim tam priste lososa.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.5.2008 21:49  11645
ShelleTyhle šetrné úpravy vyžadují opravdu kvalitní, čerstvé a nikdy nezmražené ryby.
shelle Shelle - Good Service 14.5.2008 19:26  11644
vinyl [11643]: Jsme to zkouseli s treskou a asi jsme udelali neco spatne, protoze nas to moc neoslovilo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.5.2008 18:31  11643
vitsoft, mrcosRyby, tedy filety, dělám takhle na knedlíkovém pařáku běžně, nejlepší je ještě poklást pařák nějakou zeleninou či bylinkou. Vynikající úprva, už jsem o tom tady psal.

phanny: to zní dost zajímavě, vyzkouším.
maude 14.5.2008 09:00  11642
že bych byla v klubu vtipy všeho druhu? :-)

Scalex - šmakuláda je náš výraz pro dobrotu, ale to už jsi určitě pochopil :-)

Zblunce - no, okořenit by se dala, ale do trouby se mi nevešla :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.5.2008 07:59  11641
Maude [11639]: Evelyn ti chutnat nebude :-) ani podle Shellina receptu :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt