Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 4.6.2008 09:01  11788
Ale nasla sem,ze sedlcany prodavaj i Hermelínek - to je sedlčanský Hermelín v menším vydání. Ma 80g (normalni Pepa ma 100).Muze to byt toto?
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 4.6.2008 08:52  11787
KVITKO:tak esli mu sedlcansky Pepa prijde jako malinkatej......

:-)))Ne,nevim,ale hodim tendle dotaz mezi hermosexualy;-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.6.2008 07:49  11786
Když jsme u těch minivěcí, v Ženevě jsem jedl ve vinném baru takový mininakládačky- asi 3-4 cm. Nakádačky normálně nemusím, ale tyhle byly fakt výborný. Nejspíš proto, že lák nebyl tak kyselý. Překvapivě jsem tyhle pidinakladačky koupil v Hypernově. Ale nebylo to ono, lák moc kyselý. Docela bych si je koupil ještě nenaložený, nemá někdo tip?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.6.2008 19:01  11785
Táta říkal, že byl někde v Praze na nakládaným hermelínu, ale že to nebyl klasickej hermouš, ale nějakej malinkatej, snědl jich v pohodě 5. Neviděli jste něco takovýho ke koupi? To mě zaujalo:-)
shelle Shelle - Good Service 2.6.2008 08:03  11784
vinyl [11783]: Ja to vcera dala do Caprese salatu misto mozzarelly.

K tomu puvodu, tak trochu me mrzi, ze se to prezentuje jako ceska firma a ceske vyrobky a pak teda je to z Rakouska.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.6.2008 07:46  11783
St. PierreByli jsme u nich na návštěvě, je to moc příjemná farma ne moc daleko od Prahy. na výrobu sýrů nemají moc technologii, takže jestli si dobře pamatuji, vyrábí sami pouze jogurty. Ve všem ostatním spolupracují s těma rakušanama. Což ale nemění nic na tom, že ty kozí výrobky pod značkou St. Pierre jsou výborné. Už jen jednoduchá věc: Nakrájet bagetu, na ní kozí sýr a nechat zapéct v troubě. Výborné.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.6.2008 02:09  11782
jak se tu tuhle mluvilo o tom ratatouille, tak já jsem dneska dělala takovou rybí variaci, sice bez lilku a cukety, zato s masem...

na dno pekáčku trochu olivového oleje, na kostky pokrájená paprika, na to filety pangasia, jen lehce opepřené a osolené, mírně zalít bílým vínem. Šup do trouby. Mezitím na pánvičce osmahnout a lehce podusit: hodně cibule, další papriku (já měla žluté kapie, aby to bylo barevnější), žampionky, následně po osmahnutí přidávám dvě konzervy loupaných rajčat i se šťávou, ještě nějaké vínko, jeden rajský protlak a jednu kostku slepičího bujónu. Chvilku podusím a naleju to na ty sumečky a nechám ještě 45 minut péct (měla jsem to asi na 200). koření: sůl, pepř, oregano. Dlabala jsem to ještě večer studené, fakt mňamka.

akorát jsem zapomněla na česnek... ten by se tam taky docela sešel.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.6.2008 14:28  11781
Koza mi nejvíc chutnala pečená v malé řecké vesničce jménem Athani.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 31.5.2008 20:17  11780
Shelle [11779]: Abych pravdu řek, tak pořádně nevim jakej.
shelle Shelle - Good Service 31.5.2008 20:14  11779
mrcos [11778]: Myslis ten cesky? Z te rady bud pepu, nebo kral. hermelinu? Ten miluju.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 31.5.2008 20:13  11778
Shelle [11777]: Já kozy rád.
Posledně jsme měli kozí camembert. Lahůdka. Ale do toho pribiňáku bych se asi nehrnul.
shelle Shelle - Good Service 31.5.2008 20:07  11777
phanny [11776]: Ja s tim mam prave problem, ze v apetitu o tom spali jako o Pribinacku, takze ocekavani byla velika. Ale zkusim tomu dat jeste jednu sanci.

Tak ona koza vseobecne chutna malokomu, ale mne jo.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.5.2008 13:53  11776
Pribiňáka neznám, mě to chutmá jako Termix :-), ale z mého okolí to taky chutná jenom mě :-).
shelle Shelle - Good Service 30.5.2008 22:03  11775
phanny [11774]: Jestli jde o toho Pribinaka, tak ten mi nejel.
Ale ten zakaldni syr moc, i pitivo.

AKorat na mem syru je napsano, ze je z Rakouska :(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.5.2008 22:00  11774
St. PierrePrávě jsem v naší Bille objevil výrobky české kozí farmy pod jménem St. Pierre. Jedním slovem lahodné. Kozí kefír je nejlepší mléčný výrobek, který jsem kdy ochutnal. Vanilkový kozí tvaroh s pravou vanilkou a bez ethylvanilinu je taky fantazie (i by tam té vanilky mohlo být míň).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt