Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
cova 12.6.2008 19:13  11842
phannyJinak řečeno, když se někdo pokusí uvařit ragů, vyleze z toho stejně guláš... :-)
shelle Shelle - Good Service 12.6.2008 17:54  11841
phanny [11840]: A proc jsem si myslela (a nejsem jedina), ze je to neco mleteho?

Nasla jsem jakoze recept Ragu bolognese a tam teda to proste je mlete. Jinak prave vsechno je jakysi "gulas".
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.6.2008 16:37  11840
Ragů je maso dušené se zeleninou. Může obsahovat brambory, luštěníny, uzeniny. Guláš je vlastně taky ragů.
nenufer 12.6.2008 11:34  11839
ragu je podla mna dusene
shelle Shelle - Good Service 12.6.2008 11:04  11838
raguCo si myslite, ze je ragu?

Ja si vzdy myslela, nejake "pecene" mlete a ted nejak zjistuji, ze asi spis ne.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.6.2008 20:18  11837
A já hlásím, u nás už je doprodávají. Včera jsem koupila pytlík z několika posledních a už jen dva druhy.
gotreg 7.6.2008 16:37  11836
Ještě k těstovinám - jak zde proběhl sentiment po značce Ghigi, určitě jsem je viděl v globusu a určitě je mají v shopu ČS Agip (to bylo kontrolováno dnes ráno .-)
alchymista 6.6.2008 08:38  11835
Ale kdež, kdyby to byl někdo jinej, tak už Lidl dávno zveřejní jeho fotky :)
gvi 6.6.2008 07:47  11834
vinylnení naivní, já si prostě myslim, že někomu stálo za to, ztížit Lídlu vstup na trh... a jinak do něj taky nechodim, co sem do něj snad jednou dvakrát nahlídla, tak mi prostě není sympatickej...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.6.2008 07:41  11833
PhannyTen recept vypadá moc zajímavě. Já Macka docela můžu. Podle jeho knihy vaříme celkem často. Jen je vždycky třeba mít na paměti, že je to Macek. :-)

Gvi: Tak promiň :-) Tahle hláška mi prostě naskočila po tvém silně naivním příspěvku :-)
gvi 5.6.2008 23:05  11832
vinyl toho je ti třeba?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.6.2008 18:26  11831
Mackova čekanka z RelexuJak mi ty jeho články moc neseděj, dnešní recept mi zachutnal.

čekankové puky podél rozpůlit, v pekáčku orestovat na másle šalotku, přidat čekanku řezem dolů, zalít sklenkou bílého, sklenkou kuřecího vývaru, osolit, opepřit, ocitronovat, ocukřit lžící cukru a půl hodinky péct. Zvlášť v kastrůlku na másle orestovat další trochu šalotky, přidat oloupaná rajčata na kostičky, krátce podusit - na hustou směs. Po upečení čekanky vyjmeme na talíř, do kastrůlku přidáme výpek, nasekanou petržel a dochutíme. 4ekanky přelijeme omáčkou a posypeme plátky pražených mandlí. Požíral jsem s čerstvou bagetou a mlaskal.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.6.2008 11:56  11830
Vaši Piču jsem taky nevidel a veřim,že ju máte
gvi 5.6.2008 10:57  11829
no hlavně co já vim, tak nikdo nikdy nedoložil, že ty stromy pokáceli lidi od Lídlu
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.6.2008 10:14  11828
scalexTak ok:-) Do Lidlu chodím velmi málo, tak jsem tam žádný podobný dny nechytila.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt