Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 14.6.2008 15:22  11854
dobrý je hodit do směsky trochu prdopeče. Maso tím zkřehne. Dělá to tak teta a je to celkem fajn :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.6.2008 13:31  11853
"do úvahu" - moc hezké spojení
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.6.2008 13:31  11852
Takže vezmu-li do úvahu i to, co mi kdo napsat do icq, stejně to nakonec patláme všichni dost podobně. I já jsem tedy opět patlala. Jen vynechávám všechny ty mouky a solamyly.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.6.2008 12:48  11851
Anka .. tož já dělám následující

sůl, pepř + koření, co mi padne zrovna pod ruku + olej, worcester, hořčice, vajíčko, hl. mouka .. do těstíčka se zamíchá maso a následně se smaží
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.6.2008 12:44  11850
Shelle [11849]: Shelle [11849]: Přesně tak, pamatuješ si to správně. Sladké maso nebrat.

Na sojovku s česnekem teď nějak nemám chuť... Něco s hořčicí bych třeba brala:)
shelle Shelle - Good Service 14.6.2008 12:21  11849
Anka [11848]: Ja miluju sojovku s cesnekem.

Jinak delam hodne veci dosladka, ale to mam pocit, zes nekde rikala, ze nemas rada.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.6.2008 12:17  11848
Mám tu zbytky kuřecího, je nakrájené na nudličky. Poraďte nějaké dobré naložení... Já to vždycky plácám jak pejsek a kočička dort, tak třeba bych se takhle mohla dobrat lepšího výsledku:)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.6.2008 20:48  11847
Guláš se má k ragů jako kulajda k polévce.
maude 13.6.2008 12:02  11846
Ten recept koluje po mailu mezi matkama uz nejakou dobu. V presnem zneni, jak to Royal zkopcil. Neni spatny, ale nadsena z neho nejsem. Ten solamyl mi s gulasem nejak nejde. Jedine, co je opravdu super, je ta nenarocnost...
gvi 13.6.2008 11:19  11845
Royal je baba /bo kopíruje text bez úprav/
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.6.2008 09:18  11844
GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ - OPRAVDU, SKVĚLÝ !

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka,
3 větší cibule,
5 stroužků česneku,
2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari),
3 čaj. lžičky sladké ml. papriky,
3 polévkové lžíce solamylu,
sůl,
pepř,
2 masoxy ,
feferonka,
0,75-1 l vody.


POSTUP PŘÍPRAVY

tento receptík není můj, ale objevila jsem ho na babynetu, takže si ho dovoluji tady zveřejnit, protože je opravdu skvělý a ohlasy měl obrovské, nejdříve jsem měla strach "nekoukat" pod alobal, ale vydržela jsem a povedlo se. Doporučuji vyzkoušet, nenáročné na čas !!!! a je úplně jiný než klasický guláš.

Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat (masoxy rozpustím v malém hrníčku a pak doliju do 1 l vodu), dát vše do pekáče, je lepší do simaxové misky, přikrýt alobalem a péct na 250 °C asi 1,5 hodiny. NEDOLÍVAT VODU, NEMÍCHAT, NESUNDÁVAT ALOBAL. Výborné s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.
scalex Scalex 12.6.2008 21:16  11843
Nebo raguláš.
cova 12.6.2008 19:13  11842
phannyJinak řečeno, když se někdo pokusí uvařit ragů, vyleze z toho stejně guláš... :-)
shelle Shelle - Good Service 12.6.2008 17:54  11841
phanny [11840]: A proc jsem si myslela (a nejsem jedina), ze je to neco mleteho?

Nasla jsem jakoze recept Ragu bolognese a tam teda to proste je mlete. Jinak prave vsechno je jakysi "gulas".
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.6.2008 16:37  11840
Ragů je maso dušené se zeleninou. Může obsahovat brambory, luštěníny, uzeniny. Guláš je vlastně taky ragů.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt