Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 14:22  11882
kvitko [11880]: Co presne potrebujes a jak dlouho to bude mimo?

Problem je nejen to, ze to bude venku, ale na vedru. Fakt tam nejde nejak natahnout elektrina? Myslela jsem, ze to mate na zahrade.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 14:21  11881
kvitko [11880]: Blbe.

Zalezi, co to je. Zabalit do novin. Prensone lednice s mrazicimi "vecmi". Lednice v aute.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 14:18  11880
Já řeším jinou věc, jak uchovat potraviny, které potřebují lednici bez lednice:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.6.2008 14:15  11879
Muchomůrky jsem jako dítě milovala. To by se dětem líbilo. O plněný rajče bych moc nestála:-)
Jej, to bude pokydaných špenátem! A to nejde dobře dolů, kor ze svátečního:-)
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 13:56  11878
Evelyn [11876]: Deti maji vyvar, ty bych spenatem netrapila :) Ale kdyz budou zlobit, tak uvidi!
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 18.6.2008 13:55  11877
Evelyn .. děti budou mít vývar
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 18.6.2008 13:53  11876
Spíš praktická - nebude problém se špenátovým krémem v tom, že děti se pravděpodobně ušpiní a rodiče pak nebudou moc nadšení, protože budou prát či převlíkat?
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 13:50  11875
Scalex [11874]: Cerveny jediny snesu.

To ja radsi palive, ale ne s mletym peprem.
scalex Scalex 18.6.2008 13:49  11874
Pepř je základní koření, bez něj je jídlo často fádní. Mluvím samozřejmě o běžném použití pepře jako jedné z mnoha ingrediencí, nikoli přímo o pfeffer steaku a podobných. Navíc existuje třeba červený pepř, který se u nás poměrně málo používá a je to velká škoda, protože chutná znamenitě, takřka nepálí a má zvláštní exotickou chuť, kterou jiným kořením nenapodobíš.

Já osobně nesnáším pálivá jídla, ale bez pepře si teda život v kuchyni vůbec nedovedu představit. Sůl, pepř, paprika, kmín. Kdybych si měl vybrat čtvero koření, s nímž bych měl vystačit až do konce života, byly by to tyhle čtyři.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 13:42  11873
makovec [11872]: Ne meho. Pepr davam snad jen do vyvaru.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.6.2008 13:41  11872
proc ne pepr ? to je prece zaklad kazdyho jidla ?
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 13:29  11871
Scalex [11870]: Docetla jsem po Dětem se to vizuálně i chuťově líbilo. :))
scalex Scalex 18.6.2008 13:25  11870
My jsme měli pro děti na svatbě jako předkrm muchomůrku - vajíčko na tvrdo, z hřebíčku oči, z kousku kapie pusa (vajíčko lehce naříznout a do otvoru vložit kousíček červené kapie), na vajíčku posazené vydlabané rajče, ozdobené tečkami z majonézy. To celé posazené na trošce bramborového salátu (tak, aby to stálo) a obložené potrhaným listovým salátem (jako že tráva). Dětem se to vizuálně i chuťově líbilo.

Špenátovku bych taky raději nevolil (i když já sám bych se po ní utloukl), polévku bych dal klasickou a o to víc ozvláštnil hlavní jídlo.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 12:47  11869
theophill [11867]: Kren jim davat nechci, ale neco jim strcit chci :) Broskev me take napadla. Plnene rajce, okurka, proste neco maleho, aby mely.

A spenatovka je jeste ve vzduchu, zatim ji chci, protoze ji maji vybornou a prijde mi zase jina. Ale klasice s knedlickem se vylozene nebranim.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 12:44  11868
Jinak k tomu muzete rovnou doporucit aperitiv a vino :) Ve vinech s emoc nevyznam, tak odrudu hlavne nejakou a aby bylo na vyber bile i cervene.

A jeste dodatek pro hlavni dospele jidlo - zadny pepr, zadne houby.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt