Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.6.2008 21:43 - Oblíbené kluby (21:03) 11921
Shelle [11918]: Děsí tě to, kdy si budou objednávat? Nebo zmatky v objednávkách? Ty případně menicko asi moc nevyřeší a opět to bude:
"Já bych chtěla turka, ale prosím do skleničky a se šlehačkou."
"To já zas pressíčko s mlíčkem. Ale ta mlíčka prosím dvě, ano?"
"Kafe. Ňáký větší."
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 21:42  11920
navíc dort budeš porcovat s manželem a u kafe se čtou svatební blahopřání.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 21:40  11919
shelledezertní víno dej k sýru, koláčky a dorta ke kávě. Říkám že to jsou pravidla pro státní bankety.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 21:37  11918
Anka [11917]: Me spsi desi, jak si budou kafe vsichni objednavat. Kdyz si vzpomenu, jak to vzdy probiha. Ale planuji to mit napsane v menicku, takze nebudou zmatky jako jindy.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.6.2008 21:33 - Oblíbené kluby (21:03) 11917
Teda ale babičky pěkně zmateš, když jim k dortíku nedáš kafe;)
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 21:32  11916
phanny [11915]: Tak nevim, jak to ted udelat.

A ke kave mam nechat alespon ty kolacky? Popelniky nebudou.

A kdyz chci jako digestif dezertni vino, tak ho mam dat s dortem?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 21:27  11915
Scalex:-) K tomu se podávají jiné nápoje, dezertní vína a tak. Před podáváním kávy se totiž tradičně uklízí tabule, odnáší se veškerý nepotřebný inventář i látkové ubrousky a nedopité skleničky, naopak se přináší popelníky a nabízí se doutníky. Ano, je to takové prvorepublikové, ale např. státní bankety tak fungují stále.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 21:21  11914
Naprosto v pořádku. Ten sýr po jídle by měl být ale hodně odlišný od toho předkrmového. Doporučil bych pravý Roquefort a Sauternské víno (ne, láhev nestojí 10 000 korun jako v Makru, nechá se sehnat i za normální cenu srovnatelnou s portským). Tahle kombinace je naprosto smrtící (alespoň já neznám lepší souznění pokrm-víno).
scalex Scalex 18.6.2008 21:20  11913
phanny [11910]: to se skutečně mají lidé nejdřív naprat "nasucho" moučníkem, zákuskem a zmrzlinou a až poté jim milostivě bude podána káva?
scalex Scalex 18.6.2008 21:19  11912
Já bych lidská traumata ze školního špenátu nepodceňoval.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 21:13  11911
phanny [11910]: Diky.

Chtela bych po hlavnim dat syry. A pak by mel byt dort a misy s kolacky a minizakusky. A k tomu bych chtela tu kavu, je to moc spatne?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 21:10  11910
Jinak sled chodů ve složitém menu:

Aperitiv
Studený předkrm
Polévka
Teplý předkrm
Ryba
Hlavní chod
Sýr
Teplý moučník
Zákusek
Zmrzlina
Ovoce
Káva
Digestiv

Celé se to pochopitelně podává zřídka. Chci říci, že studený předkrm být prostě nemusí, může být teplý a ten následuje po polévce.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 21:04  11909
klidně tu špenátovou.
shelle Shelle - Good Service 18.6.2008 20:32  11908
phanny [11907]: A studeny nic? A s jakou polevkou bys teda myslel?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.6.2008 20:29  11907
ShelleVždyť to může být klidně teplý předkrm a podávat se po polévce ne? Plátek grilovaného sýra, talíř pocmrndat olivovým olejem, k tomu kytičku z listových salátů, zelenou a černou olivu a kousek křupavé bagety. Ideální předkrm. Případně to rovnou podávat na kousku bagety á la bruschetta. Pro děti bude taky topinka, jen dětsky ozdobená (nějakej veselej ksichtík) a vymalováno.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt