Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.6.2008 11:35  11952
Sýr k vínu s kouskem jablíčka. Ač nejsem vinný požitkář, kombinace sýru a jablka je předstupeň ráje.
scherie Scherie 25.6.2008 09:34  11951
gvinebo psali na webu apetitu nalít část těsta, ovoce (obalené jak už padlo:-) a zase část těsta
gvi 25.6.2008 08:52  11950
kvitkoaha, dík
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.6.2008 08:02  11949
gviPokud vím, tak třeba v bublanině se ovoce obaluje v mouce (hrubé?), aby nekleslo. Třeba by to šlo taky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.6.2008 07:40  11948
PiemontPrávě jsem se vrátil z Piemontu a musím říct, že to je skutečný ráj labužníků. Nebyla zrovna sezona lanýžu, takže mohlo kuchařské umění vyniknout na jiném poli. V každé prdeli (pardon malé romantické vesničce) je vynikající restaurace, o které si může Praha nechat zdát. Ta bývá dost často Michellinská. Po ochutnávání Barola a Barbaresca přes den, nemůže být lepšího zakončení. Doporučuji vyrazit.
gvi 25.6.2008 07:36  11947
malinová bábovkaApetit červen 08 - včera jsem vyzkoušela a doporučuju, jen ještě přijít na to, jak to udělat, aby se všechny maliny nesvezly dolů a pak nekomplikovaly vyklepnutí z formy...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.6.2008 07:35  11946
phannySamozřejmě Tokajské :-) Jinak ty Sauterne co jsem měl mě příliš neoslovily, příliš jednoduché, ale byly to levné kusy. Teď jsem objednal tak 20 lahviček ročníku 2007, takže za 2 roky ti řeknu víc :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.6.2008 18:34  11945
vinylPředpokládám že jsi myslel Tokajské :-), ale zkoušel jsi Sauternes? O řád jinde (tedy v kombinaci s rokfórem). Já tyhle cibébovitá vína moc nemusím, přijde mi že tu plíseň z toho cítím.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.6.2008 10:31  11944
phanny ad několikachodové menu na svatbu a spolSouhlasím, že snoubení vína s jídlem při několikachodovém menu je geniální, rokfór se sladkým vínem taky miluju (já tedy s Tojským), ale užíval bych si ho spíš v menší společnosti, která ho ocení. Společnost babiček a tetiček to dle mého není. Navíc aby to bylo dokonalé, byla by potřeba dobrá restaurace, která to zvládne, což není levné. Navíc u nás kde je v restauraci zvykem prodávat víno zhruba 3x dráž než běžná cena by to s vhodným vínem bylo komplikované. Takové luxusní menu bych si pak připravil nebo zašel do dobré restaurace jen ve dvou.


tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 23.6.2008 18:48  11943
To fakt naštve.
Týden vyrábím kandované jahody. V důsledku z pěti kilo zůstala taková hrstička, která se vleze do jedné zavařovací sklenice.
Ale je to sakra dobré....
tinuska 20.6.2008 17:27  11942
Muzu ledvinky osolit hned ze zacatku vareni, nebo je to jako s jatry, solit az na konec?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.6.2008 14:54  11941
sestricka to mela tak, ze bezny tvdry (rum, becher a fernet) byly vyndane ven a k dispozici na stole, cokoli na baru (tvrdeho) se platilo...
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 19.6.2008 14:50  11940
Mne teda prijde prirozeny,ze na svatbe je zdarma pivo,vino,nealko a ze panaci (i bez zetonu) se platej. Takze bych se nestresovala a tvrdy proste zpoplatnila;-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.6.2008 12:57  11939
Scalex [11938]: Podobne to mel ted kolega, co se zenil pred 14 dny. Podle me je to bezva reseni.
scalex Scalex 19.6.2008 12:02  11938
My jsme to měli na svatbě tak, že víno, pivo a nealko se podávalo zdarma, každý host dostal 2 žetony na libovolné panáky a kdo chtěl panákovat dál, tak si to u baru sám platil (navíc ti, kteří panákovat nechtěli, mohli své žetony někomu věnovat).

Naše svatba ale byla trošku jiná v tom, že ve svatební den byl jen oběd pro nejbližší (něco pod 20 lidí), kde se kromě přípitku nepanákovalo a bezprostředně po skončení oběda (předkrm, polévka, hlavní jidlo, zákusek) svatební den skončil a všichni si šli po svém. A druhý den od oběda do druhého dne do snídaně byl mejdan pro cca 70 lidí a tam jsme právě zavedli ty žetony. Na pozvánkách jsme uvedli, že jídlo, pivo, víno a nealko a dva paňácové jsou zdarma a zbytek, že si lidé musí zaplatit. S obsluhou baru jsme ovšem měli také vyjednány speciální ceny, takže pijáci kupovali prakticky za nákupky a my jsme jen obsluze dorovnali marži. Z ohlasů bylo vidět, že si hosté rozhodně nestěžovali - panáky je stály jak v poslanecké kantýně a my jsme přitom finančně nevykrváceli.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt