Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
joshua 27.6.2008 08:15  11967
tím "na cely zivot" jasem nemyslel to, ze kdyz to čék nedela celej zivot tak neumi nic... ale jenom to, ze se v tom sosustavne daji nachazet nove poznatky, napady, zrucnosti... Je to jako s kazdym jidlem ktere pripravujes se zajmem. Porad se ucis.
joshua 27.6.2008 08:12  11966
vinylAd víno – jasne, ale ja jím k nemu to co mi k nemu chutná, nehledím na to co "by se melo" k danemu vinu jist... Spise naopak, k jidlu se pije a Tokajík je pro me naprosto univerzalni k mnoha jidlum. Takova limonádka. :-) Ale kazdy to ma samozrejme jinak.

Ad sushi – ja na tom vidim mnoho obtiznych veci, protoze se ho snazim delat dobre i kdyz ho pak jen snim... Nůž nesmi niko jiny chytnout do ruky, to pak rvu jako slon. A krajet, to je dalsi kapitola...
Nicmene, po nekolika malo sushi "akcich" je skoro kazdy schopen udelat sushi, ktere je obstojne a u ktereho bezny clovek nepozna nic a mysli si, ze to je v pohode. Ale to jeste neznamena ze to je v poradku. Jazyk neni vagina, ten neco citi... :-)) a jeste kdyz a nejakou referenci tim hur... :-)
Podle toho co pises tak to sam dobre znas. :-) A ano, sushi je vicemene zpestrení, je s tim tolik prace, ze mi to je vzdy skoro lito delat jenom jako objemove krmivo pro nasycení se.

Italka a Francouzska taky vynikajici... v podstate je stridam s tou Japonkou (nejenom sushi).

Jak delas humra? To me zajima... :-P
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.6.2008 07:29  11965
joshuaJak praví phanny, taktéž na sushi nevidím nic obtížného a na celý život. I když vím, že japonští kuchaři se prvních pár let učí jen krájet a správný nůž má cenu zlata. Sushi je ale pro mě jen zpestření, preferuji spíš italskou nebo francouzskou kuchyni. Dneska budu dělat humra, takže se moc těším :-)

BTW: K pětiputňovému Tokajském spíše rokfór, k tvrdém řádně vyzrálemu sýru spíš podobně vyzrálé červené. K méně vyzrálemu typu Gruyer zas tělnaté bílé. :-)
joshua 26.6.2008 22:45  11963
phannyano, to mas svym zpusobem pravdu. V tom umeni se jedna hlavne o vzhled a o formu. Ale i samotnou ryzi je dost tezke pripravit aby byla spravna. Ja jsem si naucil hubu v japonsku a ted mam nevyhodu, ze porad hledam tu chut. Kdyz delas japonskou ryzi treba Nishiki tak to chce docela trenink aby mela tu spravnou chut. To neni jen ryze, to je i Tenzo (cukr, sul, Mizukan... vsechno musi mit spravny pomer a spravnou teplotu jinak je ryze moc sladka, moc kysela, moc lepkava, malo lepkava atd...) :-) Proste mi chybi tech 30 let zkusenosti.
Ale to je v pohode, docela ryzi zvladam... spise mi jde o know how jak dobre delat stvercove, kvetinkove, trojuhelnickove a podobne tvary s presnou kresbou uprostred atd... na netu jsou toho tuny a v japonsku se dost ucim od lidi co to umi, ale porad chci nove informace...
Takove to domaci sushi na jidlo, to je vicemene v pohode.

Jinak i ja mam rad lososa, tunaka... ryba musi byt prvotridni bez jakekoli vune a pachu. Zazvor si uz nakladam sam a wasabi to je uzasna vec i na chleba :-P
Omeletu moc neumim, porad se mi pripaluje a neumim ji dobre prokladat. V rolkach se to ztrati ale na ryzi ji dat nemuzu kvuli vzhledu.

Teprve dneska po roce a pul probiram fotky z meho prvniho sushi - to je bžunda kdyz se ted na to koukam... :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.6.2008 21:59  11962
JoshuaNějak jsem nikdy nepochopil co je tam tom k učení na celý život. Uvařit rýži, ochutit, rozmíchat, zamotat do řasy s něčím dobrým (moje oblíbené jsou: tuňák, vaječná omeleta, okurka, losos). K tomu dobrou sojovku, rozpustné wasabi a hromady zázvoru.
joshua 26.6.2008 15:49  11961
:-)) no jo... to je sice pekne, ale vice by mi pomohli ruzne zkusenosti s pripravou. Nejsem sice uplny zacatecnik, ale myslim ze tohle je umeni na celej zivot a proto je vzdy poucne se dovedet jak to dela nekdo jiny a proc a tak...
gotreg 26.6.2008 15:43  11960
aktivně ho jím, počítá se to?
joshua 26.6.2008 15:40  11959
sushije tady nekdo kdo se zajima aktivne o susi a vse kolem? Nebo obecne o japonskou kuchyni?

Royí:
a dobrej tvrdej sýrek s hrustickou a s orechem, a petiputnovy tokajicek k tomu... a to cele zajidat mymi specialne nakladanymi olivami - lepsi nez hifi ;-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.6.2008 14:17  11958
royalTo už jsem hledala, mám vyhlídnuto. Půjčujou na led i termobedny, dokonce i s dovozem na místo!:-) Na pár hodin to vydrží.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.6.2008 12:34  11957
kvitkoPoužij Google a zadej Led servis - snad najdeš něco použitelného.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.6.2008 12:28  11956
LedU nás (Doksy) je LED servis, kde led prodávají (kostky?) asi po pětikilovém balení. Takže hádám, že to bude k mání i jinde.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.6.2008 12:27  11955
vinylTo byla jen návaznost na svatební jídelníček - kombinace sýru a vína.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.6.2008 12:01  11954
RoyalMyslím, že sis spletl klub, ale nevadí. Já mám rád sýr, třeba bílý ovčí, nebo i s modrou plísní s hruškou. Ta musí být ovšem pěkně tvrdá, ne žádná rozblemcaná přezrálá.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 26.6.2008 11:45  11953
Kombinace sýru s ovocem, nebo s ořechy, taky bych si dala říct.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 26.6.2008 11:35  11952
Sýr k vínu s kouskem jablíčka. Ač nejsem vinný požitkář, kombinace sýru a jablka je předstupeň ráje.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt