Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
joshua 27.6.2008 23:03  11997
nenuferaha... me to nejak neprislo ze jsou v anglictine :-)) Ale jsou, je to pravda. Tak je bude cist v anglictine, problem? Vyzkousene jsou patrne skoro vsechny. Rekl bych, ze kazdy recept ktery nekdo napise, je na zaklade nejake zkusenosti. Taky to tak delam, kdyz napisu recepis, tak to nejdrive "X" krat uvarim a odladim podle sebe.

V cestine - jedine zajit do nejake vegošské restaurace a tam se poptat.

nebo tady:
http://recepty.mraveniste.cz/seznam.php?idselect=25&filtr=kuchyne
http://www.vegetarian.cz/recepty/indie/indie.html
http://www.degusto.cz/zencart/indicke-potraviny-c-63.html

anebo pak knihy, tech je mnoho.
Japoska kuchyne je taky na kazdem rohu webu ale nejcennejsi kousky mam v mnoha knihach. Nad knihu není.
nenufer 27.6.2008 22:29  11996
Joshua: recepty len tak z netu a navyse v anglistine asi neboli to co Maude hladala :-))) Povedala by som ze by dala prednost receptom v cestine a este lepsie takym ktore ma niekto odtialto odskusane
joshua 27.6.2008 21:04  11995
maudeje toho plnej net

http://www.indianfoodforever.com/
http://www.recipesindian.com/
http://www.mit.edu/~wchuang/cooking/Indian.html
http://www.indiasnacks.com/
http://www.syvum.com/recipes/ivrindex.html
http://www.ladvaibhavi.com/
http://www.fatfree.com/recipes/indian/
http://www.greatindianrecipes.com/

et cetera...
maude 27.6.2008 20:09  11994
Teď jsem v archivu vyšťourala scalexova doporučení mance, ale kdyby měl někdo nějaký osvědčený recept nebo manka mezitím sama něco objevila.... díky, díky!
maude 27.6.2008 19:58  11993
dotazVaříte někdo indickou kuchyni? Jsem teď byla v jedný restauraci a oslovlo mě to až tak, že bych chtěla najít nějaké recepty zařaditelné do běžného jídelníčku. Znáte nějaké webovky s dobrými recepty? Zatím jsem nic kloudnýho nevygooglila, ani tady v historii moc neoblevila :-(
pavlajs pavlajs 27.6.2008 17:50  11992
Rozkverlaným vejcem - třeba - nebo záklechtkou?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 27.6.2008 17:46  11991
Omlouvám se, že vstupuju do vaší debaty o specialitách pro labužníky s dotazem naprosto obyčejným :-), ale zajímalo by mě, jak by se dala zeleninová polévka, třeba květáková, zahustit jinak než jíškou. Ráda bych se v ní zbavila toho množství tuku.
cova 27.6.2008 12:53  11990
vinylNějaký odkaz pro vidláky bys nenašel...? Doručují jen v Praze a okolí, lanýžové máslo si vozím většinou z dovolených, u nás (ani v e-shopech) jsem ho nikde nezahlédl...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.6.2008 12:32  11989
MrmarVe večerce asi ne :-)

http://www.winemarket.cz/produkt/lanyzove-maslo-bouquet-tartuflanghe-75g.htm
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 27.6.2008 12:23  11988
vinyl [11985]: Kouknu, jestli ho maj u nás ve večerce :-) (Pokud ne, nevíte kde ho běžně sehnat - mimo Prahu?)
kokos kokos 27.6.2008 12:23  11987
vinyl [11985]: Ale dyť já nic, já chtěl jen pomoci :-)) A někteří si klidně nechutně předbíhaj.
joshua 27.6.2008 12:19  11986
vinylja pracuji doma a mam taky prohlizec daný (Avant Browser) a tak jako starej modrej Norton, tak i tohle mi vyhovuje. To je jen vec zvyku :-)

Ad maslo - ano zni to totiz uzasne a umim si to predstavit i v jinem jidle, presne tak jak pises. Uplne se mi ted zmobilizoval jazyk. Budu muset zase pozvat nejakou spriznenou bytost i na veceri... ehm... :-P
Ted jsem zjistil ze nemam smetanu, zmrzlina bude az zitra... chjo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.6.2008 12:08  11985
kokos: Ti co jsou v práci a mají prohlížeč daný, musí to řešit jako Shelle :-)
Joshua: Lanýžové máslo jsem tady chválil víckrát. Přidáním do bramborové kače nebo libovolného zeleninového krému dáš tomu jídlu uplně jiný rozměr.
joshua 27.6.2008 12:04  11984
vinylten lanyzovy krem zni skvele. Diky za tip, vyzkousim.
joshua 27.6.2008 12:03  11983
shellediky

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt