Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 30.6.2008 12:44  12063
Kvitko: ja mam dobrou zkusenost s nakladanym hermelinem od mentalu:-) Z chranny dilny Slapy:-)
http://www.dobrotyspribehem.cz/

Tady mozna diky popisu druhu baleni muzes identifikovat kolik kusu byva v tech 3litrovkach.
(btw: ty slapsky slibujou i moznost imdividualniho baleni.Tedy jak chapu,tak reknes,kolik jich crs a... A navic,krom toho,ze moc dobre chutnaj,clovek udela i relativne dobrej skutek:-)) )
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.6.2008 12:22  12062
Jinak, zjišťuju, že mi na svatbu nebude mít kdo naložit hermelín. Já budu v luftě a nikdo známej to nedělá. Koukala jsem ve Svingu (gastrovelkoobchod), že tam mají 3litrovku jednoduše naložených (cibule, bobkovej list a něčím promázlý) za cca 500,- Kč. Takový ty klasický, co se dost často prodávají v hospodách nebo ve stáncích. Ale nějak si nevybavuju, jestli jsou dobrý. A kolik jich v tom asi je, 15-20? Nevíte náhodou?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.6.2008 12:20  12061
Otec to byl můj a hermelín byl nakládaný! To jsou dezinformace toto:-)))
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 30.6.2008 12:18  12060
zblunce [12058]: Jestli otec jedl smažený hermelínek, tak by to mohlo být tohle.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 30.6.2008 11:31  12059
Zblunce: promin, uz jsem si nepamatovala,kdo hledal ten mini,takze sem - ze Tveho aktualnejsiho dotazu- myslela, zes to byla Ty.
Nicmene ma odpoved je stejna: poptavala sem se a nejmensi dolozitelnou nakupni hmotnost:-) sem zjistila,ze je tech 80g. :-(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.6.2008 11:22 - Oblíbené kluby (16:45) 12058
co se tyce minihermelinu, narazela jsem na debatu, ktera se tady nedavno vedla, kdy kvitko hledalo, co jeji otec jedl v restauraci (a tvrdilo, ze ten minihermelinek to neni...)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 30.6.2008 11:08  12057
indicky recept 2A tendle kamarad:

Kuře/vepřové na Tandory masala

0,5 Kg masa pokrájíme na nudličky a opepříme
Marináda
Bílý jogurt (použil jsem 2 kelímky)
Sůl-přimněřeně dle chuti
čerstvý zázvor najemno krájený (1-2 lžičky)
česnek cca 2 větší stroužky najemno krájený (NEDRTIT)
Chilli (1 lžička)
Římský kmín (2 lžičky)
mletý koriandr (0,5-1 lžičku)
olej (přimněřeně)

Maso obalíme v marinádě a necháme odležet min 30 min., ideálně do druhého dne.
Poté buď grilujeme, nebo restujeme...

Servírovat s rýží nebo na salátu s paprikou, rajčaty a citronem.

Dobrou chuť:-)

mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 30.6.2008 11:08  12056
indicke receptyMAUDE-
tak nevim,esli to je presne indicke (mne se vyplatilo na labuznikovi dat filtr na zemi indie. Jsou tam i diskuse,z tech se clovek dozvi este vic,nez zer samotneho receptu:-)) )
Ale delali jsme pred ctvrt rokem "asijsou party". Pro mistni gurmety upozornuji,ze jsme obycejni lide,spise studenti,co moc nevari,resp. neprozovaji to tak.Takze to bylo vsecko tezce amaterske a jiste ne zcela presne odpovidajici kriteriim asijskeho pozadovku:-)
Kazdopadne nasima chutovyma bunkama ozkousene repty:

Tendle delala Vampiregirl:
recept je určen pro 4 osoby

*Ingredience:*
1 PL oleje
1 cibule nakrájená na kosticky
1-2 PL zelené karí pasty
3,75 dl kokosového mléka
1,25 dl vody
500 g filátek z horních cástí kurecích stehen, bez kuze, nakrájených na malé
kousky
100 g fazolových lusku Haricot verts v malých kouscích
6 kafírových listu
1 KL rybí omácky
1 PL limetkové stávy
1 KL jemne strouhané limetkové kury
2 KL hnedého cukru (lze vynechat)
7 g cerstvé nate koriandru

*Příprava:*
Zahrejte olej ve woku nebo v kastrolu. Vlozte cibuli a karí pastu. Za
stálého míchání restujte 1 minutu. Prilejte kokosové mléko, vodu a uvedte
vse do varu. Vlozte do toho kousky kurete, fazolové lusky, limetkové listy a
promíchejte. Snizte teplotu a nechte pobublávat 15-20 minut, dokud není maso
mekké.
Pridejte rybí omácku (radeji méne a pridávejte podle vasi chuti), limetkovou
stávu, kuru a cukr - chcete-li. Promíchejte a odstrante limetkové listy.
Podávejte s rýžovými nudlemi.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 30.6.2008 11:03  12055
hermelini:-)Teketapa 12045: jojo a report ze syrove nakladacky:-))
(taky sem se zucastnila,lec neuspesne:-) ja jsem mela ten "na kari s shiitake":-) )


Ad: ulezeni hermelinu: prvbni den nechat normalne ve spajzu, pote na cca tri dny do lednice. V den podavani vyndat z lednice (napr. rano, podavas-li vecer)
Ukazalo se jako relativne optimalni na nalozeni :uz byly ulezely, tahly se, ale jeste nezacaly "sodovkovatet".
Utopnce cca tyden ve spajzu (ne v lednici). Budou-li na kolecka,tak staci 3-4 dny.

Ad: maly hermelinek: poptavala jsem se, poptavala a protoze Zblunce rika, ze to neni ten sedlcansky hermelinek, tak fakt neviiim:-((
maude 29.6.2008 19:44  12054
gvito se ptala Zblunce :-)
gvi 29.6.2008 18:45  12053
Ankaaha, já jsem idiot, normálně mi utkvělo, že ses ptala, jak dlouho nechat uložet utopence...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.6.2008 18:39  12052
gvi [12051]: Teď teda nevím, k čemu se to vztahuje:) K těm hermelínům? Nejde mi o to, jak dlouho je nechat ležet, ale kde:) A neboj, utopence také nechávám dostatečně odležet;)
gvi 29.6.2008 18:36  12051
Ankamamka mi vždycky říká, že dřív než po týdnu nemám utopence otvírat
gvi 29.6.2008 18:35  12050
indická kuchyněv červencovém apetitu se indické kuchyni věnují (pod heslem Menu z Bollywoodu), mají tam následující menu (mě to moc neříká, ale Maude třeba bude):

Pilaf se zlatou cibulkou
Rajčatový salát s koriandrem
Pistáciové kulfí s mangem (to je jakýsi zákusek)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 29.6.2008 18:08  12049
pet mi staci. dik

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt