Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 14.7.2008 12:14  12108
Já bych rozhodování mezi voňavou rejží s houbou a olivou a chlebem s máslem a Romadůrem vyřešil metodou Petra Novotného: "A víte co? Voboje si dám!"
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.7.2008 11:03  12107
Pojídám čtverečky chleba s máslem a plátky Romadůru a marně se snažím přijít na to, jestli by mi voňavá rejže s houbou a olivou chutnala víc. Ačkoliv jsem tuto specialitu neochutnal, předpokládám, že Romadůr by i tak vyhrál o koňskou délku.
joshua 14.7.2008 10:34  12106
phanny, vinylmel jsem tady jednu navstevu a udělal jsem kvuli ni jeden muj recepis. Pokud bude zajem tak je to ten zatim posledni na mem webu (Joshua Shiitake Balls). Myslim ze jako odpolední dezertík je to uzasne.
---------------
V patricne velikosti velmi vhodne i pro zeny a pro maminy - jsou to zarucene ty nejlepší koule jake jste kdy meli v pusinkách ;-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.7.2008 08:25  12105
shelle12079Na kampu jdu dneska, jsem zvědav.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.7.2008 07:49  12104
Však já je beru taky jako rychlou záchranu, popřípadě jako část nějaké omajdy co dům dá.-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 13.7.2008 17:59  12103
Tak od Otmy jsem je ještě nezkoušela, ale jinak hotové omáčky beru spíš jako rychlou záchranu před hladem a leností... vyzkouším.
shelle Shelle - Good Service 13.7.2008 17:57  12102
Cerstvej mrazenej je dobra vyrobek.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.7.2008 17:52  12101
Na špagety mi strašně chutnaj už hotový zeleninovo-rajčatový omáčky Otma - Neapolská, Milánská .. to bych se mohla utlouct:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.7.2008 17:51  12100
českej a čerstvej, ještě nesušenej jsem viděla u zelinářů Na Stírce. Ale nějak tu minitržničku chtějí rušit, možná už teď někdy. Škoda.

bigdejvid: prodává se i mraženej špenát nemletej, jen hodně nahrubo nasekanej tak, že si ho stejně překrajuju. Nějakej Bonduelle nebo něco podobnýho. Je samo dražší, pytlík se čtyřma kostkama-porcema kolem 30 korun.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.7.2008 17:47  12099
cerstvej mrazenej spenat sem kupoval v globusu na cernaku

+ teda na testoviny a podobny pochoutky obcas v bille narazim na krabicky se zmrazenou cerstvou krajenou zeleninkou
shelle Shelle - Good Service 13.7.2008 17:43  12098
Albert cerstvy spenat dela, spis tam casto neni. Ty Albert veci ma i hyper, korat casto nejsou.

Prekvapive dobrou rukolu ma napriklad Lidl.

U Albert spenatu, policku a rukoly me toci, ze je to casto shnile tri dny pred datem spotreby. Asi to spatne skladuji. To se mi u veci z makra nestane.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.7.2008 17:08 - Oblíbené kluby (13:08) 12097
Do Alberta moc nechodím, ale od Penny ani od Plusu bych něco tak "neobyčejného" jako čerstvý špenát nečekala ani ve snu:) Bohužel zrovna tyto dva řetězce se usadily v našem městečku... Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 13.7.2008 17:06  12096
Všem díky moc za rady. Billu vezmu útokem.

Jinak mě Albert, Penny a Plus zklamaly. Nemají tam Čerstvý špenát,jen mražený :-(
gotreg 13.7.2008 13:12  12095
U hospody na Santošce, takže v dosahu.
Vietnamci prodávaj zeleninu i v tržnici u autobusáku.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.7.2008 12:53  12094
nekde na smichove ? ze bych se zasobil.. ja ho prave kupoval u kongu na hloubetine a oni me zklamali ze ho nemeli

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt