Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
joshua 22.7.2008 15:22  12227
Dejvidpodle meho nazoru jsou v praze dve finalni mista kam se da jit na solidni sushi a i na kus atmošky. Jedno je restaurace Miyabi na Navratilove 10 a druhe je Sushi Point na Prikope 19, pasaz Myslbek.

V Miyabi jsem nebyl spokojen s chuti ryze, byla citit "kuchyni a nadobim a uterkou", nicmene moji prisedici, kteri jedi sushi jednou za rok, nepoznali nic, takze vlastne pohoda. Jinak to tam bylo ok, trochu slabsi caj. Miyabi je hodne medialne proflakla restaurace protoze se tam delaji akce ceskojaponske spolecnosti a casto tam hraje Matousek na Shakuhachi... ale atmosfera hrajici se na japonsky styl s umelym kamenem a pod... me neoslovuje a proto tam uz nechodim. Doporucuji ale rozhodne vyzkouset.
Ceny jsou zde:
http://www.miyabi.cz/

Sushi point na Prikope - doted tam chodim protoze to mam cestou na Florenc (jsem z Brna) a nemam nic proti chuti a vuni suhi tam podavaneho... velike vyhrady mam v tom ze kdyz si objednas podle jidelniho listku tak ti toho prinesou pulku nez co je na fotce. Bohuzel. I sushi, na fotce jsou to docela kousky a pak ti prinesou maki sushi a jeou to takove zatky do lahví. Nigiri je v pohode.
maji tam dobre ryby a i kdyz nejsou uplne cerstve (chladici boxy) tak mi tam sushi chutna nejvic. A ijine veci co tam maji, dobry caj a vytecnou zelenou zmrzlinu atd... Doporucuji.

Ceny zde:
http://www.sushi-point.cz/sushi-point-myslbek.php
vzdy tamnecham kolem cca 500,- a odchazim sice uzasne chutove uspokojeny ale hladovy :-) najist se poradne, znemena tam nechat cca 1500,- Ale jak kdo samozrejme. Nekomu staci 6kousku maki za 250 a je happy. Jde o ten chutovy zazitek.

Pak jsem jeste projel ruzne jine sushi restaurace, jedna je na staromaku, tam maji excelentni caj!! Ale sushi bych jim nacpal do zadku a zasil.
Chce to zkouset, ja mam projetych mnoho restauraci v Kobe a mnoho v Osace a delam si sushi doma sam a jsou to poradne "delobuchy" :-P, takze ja uz budu z principu frflat na vsechno co je u nas... ale je fakt, ze tyhle dve spominane jsou fakt takove, ze si muzes udelat referenci jak asi ma sushi chutnat.
Umeleckou stranku nekomentuji, to se neda, je nahony vzdalena od "estetickeho standardu"... ale neurazí. A o to jde.

Staci?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.7.2008 15:19  12226
Kruci, jsem zvědav, jestli se mi sushi někdy bude chutnat... Olivy jsem nejdřív taky nesnášel a teď bych ji sežral kilo na posezení
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.7.2008 15:15  12225
sushiA byl uŽ někdo v Palladiu na all you can eat? Kolik tam tak stojí sodovka?
gotreg 22.7.2008 15:07  12224
Vynkající Sushi je na Zborovské - cena tomu odpovídá
Velmi dobré je sushi v prvním patře Myslbeku
Velmi dobré je sushi v Miyabi

(Sushi Point nebrat)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.7.2008 15:02  12223
z Prahy.
joshua 22.7.2008 14:57  12222
Dejvidodkud jsi?
joshua 22.7.2008 14:56  12221
květinkos tema bramborama to nemusi byt vubec zle :-P

houbova smazenice to je mnam... sakris asi si ji udelam...
Moje oblibena jsou velke zampiony nakrajene na tlustsi platky a kmín a olej a koreni. Orestuji a pak zaliju do svetle zluta rozkvedlanymi vajickami a pridam skorici - ale jen malo - tak jako kdyby v dálce bylo slyset zvony :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.7.2008 14:54  12220
malý dotazKam chodíte na sushi a kolik tam tak obvykle necháte? Chtěl bych někam zajít,kde se slušně za ty prachy najim :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.7.2008 13:53  12219
No, ale dneska budeme mít houbovou smaženici. To je taky velký mňam:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.7.2008 13:51  12218
JoshuaJá si dávám brambory a vejce. Ale s knedlíkem a masem taky není špatná:-)
cova 22.7.2008 13:50  12217
Koprovku vaří manželka pouze v případě, že si doma chce tak na týden, dva, hezky pomlčet... Dlužno ovšem dodat, že se naopak zavděčí dětem, které se v tomto rozhodly nectít preference svého otce a koprovku milují. Jsou to vůbec mé děti...?
joshua 22.7.2008 13:15  12216
květinkoja si vzdy ke koprovce delam Penne a vajicko na tvrdo. A kopru davam tolik aby ho bylo hodne. Taky me ted oblila chut na koprovku.
Jenom ne proboha s knedlikem. :-))) to je pak hmota...
gotreg 22.7.2008 13:12  12215
kolik frýdků, tolik místků
joshua 22.7.2008 13:11  12214
Shellesushi z restaurace je asi ten nejlepsi recept na vrhnutí. Naopak, kdyz delas rybu sama tak by to mel byt pozitek, nebo ne?
Treba za para mesicu uz odvahu neztratis. Losos za to stoji aby ho jedl nekdo kdo ho ma rad :-)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.7.2008 12:33  12213
Dostala jsem chuť na koprovku:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt