Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 22.7.2008 16:29  12252
Anka [12250]: No jo ale pravdu má MrMar. Nejlepší smaženice je z masáků a to tedy hřiby jaksi nejsou :-))
Tak to nehroť.
joshua 22.7.2008 16:28  12251
MrMarty pomery wasabi (jestli a kolik anebo i bez) a zazvoru se musi vyladit. Taky je hodne dulezite jak je udelana ryze a jaji zalivka (tenzo) mnoho lid pouziva jenom Mitsukan ale treba ja davam i cukr i sul (podle toho jak me to naucili v rodine v japanu) a ryze je uzasna i samotna (sushi je vlastne samotna ryze)

Ad masák - ano ten je uzasny.
Smazenice - no ja hlavne nevim co je defakto smazenice, ja to mam jako zcela objemove krmivo kdyz uz nic jine neni... Timto to ale nijak nehaním, jenom mi pripadne ze si tam muzu dat co chci ja. :-)
Samozrejme ze skoro jakykoli hrib je lepsi nez zampion, i kdyz si dovolim tvrdit, ze si zampiony si pro sebe delam tak, ze maji i vyrazne aroma i chut.
je fakt ze jsem pred casem presedlal na shiitake a na hribky a podobne, prave proto ze se to neda srovnat, a zampiony postupne z jidelnicku eliminuji, nicmene zaujalo me to ze nesmi do smazenice :-)
Jinak mi je to jedno.

V Treboni? aha... :-) tak to mas vyhodu pokud jis uhore.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 16:20 - Oblíbené kluby (14:26) 12250
joshuaAno, představ si, že úhoř se dá chytit. Čerstvý.

Jestli je smaženice ryze česká, nevím, ale zároveň tomu asi nikde neříkají smaženice. Babička tam klidně mohla dávat žampiony, protože ani ty není problém na stráni pod lesem natrhat.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.7.2008 16:18  12249
joshuaAd Sushi: Měl jsem degustační menu v Myiabi a sushi mě prostě nezaujalo. Se syrovými věcmi problém nemám, jen mi ta chuť přišla taková fádní, popřípadě zabitá wasabi...

Smaženice je nejlepší z muchmůrek růžovek (masák), jen tak na kmíně a soli...

V Třeboni není problém sehnat čerstvého úhoře. Občas je výhoda bydlet v takové díře :-)
joshua 22.7.2008 16:14  12248
zkusim... :-) Jsi uzasna, osobo, dekuji ti :-*
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.7.2008 16:14  12247
Tak a kdo to nominuje? :)))
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.7.2008 16:13  12246
v Královně Koloběžce lovil Kotrba ryby na stromě .. zkus to
joshua 22.7.2008 16:12  12244
kde? ve vode? :-)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.7.2008 16:12  12243
nalov si
joshua 22.7.2008 16:08  12242
pockat... prrrr... :-))) tak to jsem asi spatne rozumel. Ja jsem netusil ze smazenice je ryze ceská a ze v ni musi byt takove a makove houbicky :-)
Pokud je to tedy tak a smazenice je ceská, ma sve tradice a uz od nepameti se do ni (do te charakterni vajecne hmoty :-)) ) davaji prave hribky, tak se omlouvam... Ale s politovanim musim rict, ze i nadale do inertnich vajec budu davat inertni zapionky protoze mi to chutná... :-D
-------------------
Naopak, do vanocni smetanove čočky davam prave hribky a nic jineho si tam neumim predstavit... zalezi na chuti. Ale nikdy nebudu jist jenom podle toho co jedla moje babicka. Mela v lese hribky tak sbirala hribky :-) Mimochodem, hriby jakekoli, uzasne jsou!

Ad uhor - je vynikajici ale kde ho sehnat cerstveho.
renda Renda 22.7.2008 15:59  12241
Anka 12238!!!
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.7.2008 15:58  12240
Smaženice z žampionů není smaženice!
Anka [12235]: Z kotrče je skvělá falešná dršťková.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.7.2008 15:58  12239
Do bílé houbové polévky jedině muchomůrku růžovou ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 15:56 - Oblíbené kluby (14:26) 12238
Renda [12236]: On takový kousek úhoře lehce podmazaný francouzskou horčicí a obalený rýží, to je taky fajn sushi:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 15:53 - Oblíbené kluby (14:26) 12237
Čárky v prvním souvětí si doplňte dle libosti, v tom rozčilení jsem je nějak zapomněla dělat:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt