Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
joshua 22.7.2008 17:03  12265
Klupitesi me uprimne ze si myslis o me ze jsem debil... ja si narozdil od tebe tohle nemam pravo myslet a tak se ti klanim s uctou a stoprocentne vim ze jsi uzasna zena/mamka/babicka... nevim... ale Jedno vim jsite ze nemam pravo te jakkoli soudit.

Radeji mi rekni co ted papáš... :-) Uhore? :-) Ze stromu? :-)
gotreg 22.7.2008 17:02  12264
Ony by se Tvé rady daly číst, kdyby si slezl ze své hory Fuji a uvědomi si, že pro většinu lidí je cesta do Osaky v úrovni životního snu, nikoliv víkendovou akcí v oblasti kulinářské antropologie.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.7.2008 17:00  12263
Joshua: :-)) hned bych nasedl a letěl.
joshua 22.7.2008 17:00  12262
Klupiaha tak ty jsi "nejaka"... omlouvam se, nemuzu vedet jaka sedmimilá bytost za smajlikem uzasnym skryva se... :-)
Kdo te zná ten ví, ale ja neznam a tak nevím... a zarucene nebudu vedet uz za tyden zas... Omlouvam se teda podruhé s predstihem :-)

A krasneho dne preji. Opravdu.
joshua 22.7.2008 16:48  12261
MrMar... jeste sushi - taky je dulezite jakou chaluhu pouzijes. Jine jsou korejske a jine jou japonske, kazda je na neco vhodnejsi. maji jinou chut a taky tuhost. Musi se vyzjkouset mnoho vyrobcu a pak pouzivat od jednoho. No taky komponenty pouzivane v sushi jsou zasadni... treba krabi tycinky (surimi), za to bych zavíral :-)) Naopak vajecna omeleta s vyvarem Dashi, petkrat prolozena, nadherne zluta a bez kazu... to je opticky i chutovy pozitek. atd atd.. máslové avokádo... atd atd... kiwi! anebo lososí kaviár!! atd atd..

problem je, ze u nas delaji sushi povetsinou pristehovalci a dam na to krk, ze ve vetsine moc nevedi "ktera bije" (cest vyjimkam)... Proto je dobre obcas naskocit v utery anebo ve ctvrtek do letadla (prima linka Ruzyne - Incheon), za 12 hodin vystoupis u Soulu, tam pockas 7 hodin na spoj do Osaky (cekas proto aby to bylo levnejsi) a za dalsi dve hodiny vystupujes na KIX a rovnou si muzes dat sushi ktere te uzemni. :-)) Je to nejlevnejsi cesta jak ziskat referenci, pokud se clovek o to chce zajimat. Opravdu se ta reference tezko hleda u nas.
Je to proto, ze kazdy z toho u nas anebo v americe dela luxusni zalezitost (neco jako Mekdonald :-)) ) (pritom jde o obycejne jednoduche jidlo chudych) a delaji kolem toho auru jakoby to byla nejaka rocket science... a te "luxusni obálce" ja pak podrizena kvalita a 10x zvednuta cena oproti sushi v japanu. O chuti a vzhledu ani nemluvim. I kdyz ten vzhled je u tech "sushi na nakrmeni se" sporny i v japanu, proste jde o jidlo. Umeni se z toho dela jenom pri lepsich prilezitostech... atd... atd...

Je to kopecek ryze ale nadela se s tim cavyku jako se Smazenici® :-))
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 22.7.2008 16:41  12260
Nad vyjádřováním některých lidí tady žasnu. Viz. nějaký/nějaká Klupi.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.7.2008 16:39  12259
nebo nějaké
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 16:37 - Oblíbené kluby (12:19) 12258
Jen jestli nějaká. Jestli ne nějaký.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.7.2008 16:35  12257
pardon uhore
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.7.2008 16:34  12256
když se nějaký Joshua ptá jak debil, kde pstruha ulovit, odpoví mu nějaká klupi jako debilovi
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 16:33 - Oblíbené kluby (12:19) 12255
JoshuaVzpomínáš, co jsi napsal? Ad uhor - je vynikajici ale kde ho sehnat cerstveho. Tak já ti jen odpověděla.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.7.2008 16:33 - Oblíbené kluby (12:19) 12254
kokos [12252]: Není, neboť ty nevyrobí tolik dobroučkého slizu:))
joshua 22.7.2008 16:32  12253
Ankaale ja vim ze se da chytit :-) ja jen mluvim s kazdym tak jak on semnou. Nejaky/nejaka Klupi mi rekla, ze na strome tak proc bych ji to vyvracel... reknu diky a sezenu anebo ulovim si ho tam kde to bude nejjednodusii. Dyt je to v pohode... :-)

Ad smazenice - uz jsem rekl, je to tim, ze nevim co je Smazenice® a proto delam tak zasadni a neodpustitelne chyby :-) Dyt jsme jenom lidi... Taky si myslim ze to je v pohode.
kokos kokos 22.7.2008 16:29  12252
Anka [12250]: No jo ale pravdu má MrMar. Nejlepší smaženice je z masáků a to tedy hřiby jaksi nejsou :-))
Tak to nehroť.
joshua 22.7.2008 16:28  12251
MrMarty pomery wasabi (jestli a kolik anebo i bez) a zazvoru se musi vyladit. Taky je hodne dulezite jak je udelana ryze a jaji zalivka (tenzo) mnoho lid pouziva jenom Mitsukan ale treba ja davam i cukr i sul (podle toho jak me to naucili v rodine v japanu) a ryze je uzasna i samotna (sushi je vlastne samotna ryze)

Ad masák - ano ten je uzasny.
Smazenice - no ja hlavne nevim co je defakto smazenice, ja to mam jako zcela objemove krmivo kdyz uz nic jine neni... Timto to ale nijak nehaním, jenom mi pripadne ze si tam muzu dat co chci ja. :-)
Samozrejme ze skoro jakykoli hrib je lepsi nez zampion, i kdyz si dovolim tvrdit, ze si zampiony si pro sebe delam tak, ze maji i vyrazne aroma i chut.
je fakt ze jsem pred casem presedlal na shiitake a na hribky a podobne, prave proto ze se to neda srovnat, a zampiony postupne z jidelnicku eliminuji, nicmene zaujalo me to ze nesmi do smazenice :-)
Jinak mi je to jedno.

V Treboni? aha... :-) tak to mas vyhodu pokud jis uhore.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt