Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.9.2008 08:29  12388
Dík za rady, jestli se odhodlám, něco vytvořím:-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 2.9.2008 08:28  12387
A ja trebas tu instantni mrdku chci!!!Zkuste nez radit takhle,tak poradit,kde to sehnat!
(ze to jde udelat ze syra a jak vim taky,parkratjsem todelala a ano,zabere to cas a ano sem lina a ano,klidne si o mne myslete,ze jsem gastronomicky cune, ale mne ta instantni mrdka neprisla zla.
Samozrejme,kdyz tu mrdku nebudou mit v zadnem obchode "po ceste domu",tak to udelam klasicky; to uz by se mi casove nevyplatilo kvuli tomu obihat prahu;-) )

Banka:dik(zrovna interspar nikde v dohledu nemam,ale ok!)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.9.2008 08:24  12386
fondue jde udělat z každého trochu tučnějšího sýra, netřeba kupovat nějakou instantní mrdku.
banka 2.9.2008 08:12  12385
fondue jsem viděla v Intersparu (tam mi přijde, že mají nejvíc zahraničních sýrů) i v tescu.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 2.9.2008 08:11  12384
btw:kde sezenu takovy ty instantni fondue?Prodava se to jeste?V Bille na Florenci sem to nevidela,je to jinak bezny zbozi?(Tesco napriklad?videl to tam nekdo "dneska"?)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 2.9.2008 08:10  12383
LILEK - me oblibene:nalozit tak na dva tri dny do sojove omacky. Dase to pak jist i takto syrove,ale mnohem lepsi je to lehce osmahnout a uplne nej grilovat na grilu:-)
(ja dycky na mejdancich u mne doma grilosmazim na svem lihovem ufounovi;-),mivam tak pet, sest ruzne nalozenych misticek zeleninny.Az mne uz kamaradi podeziraj,esli nejsem vegetarian:-))) )
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.9.2008 22:17  12382
Sušší na grilu, zapečenej zas naopak ;)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.9.2008 22:17  12381
kvitko: Zapečený těstoviny na způsob rajčata, olivy, sýr, lilek jsou taky moc fajn.

Scalex: Když on je lilek hodně mokrej a tím, že je na plátky cca 1 cm se zbaví "přebytečný" vody a aby nebyl uplně vysušenej, tak na to stačí ten olej s česnekem. Já teda radši když je sušší, jinak mi přijde takovej houbovatej.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.9.2008 19:00  12380
Gril nemám, jenom sklokeramiku a remosku:-) A něčím naplnit lilek a zapéct? Recepty si samozřejmě najít umím, ale víte jak to je:-)
scalex Scalex 1.9.2008 17:37  12379
V případě grilu bych klidně půl centimetru přidal - aby pak z toho nebyl takový vysušený papír. Jinak já používám směs olivového oleje, soli, česneku a rozmarýnu. Případně je možné rozmarýn nahradit tymiánem. Ale nedávat tam oboje, to by bylo převoněné.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.9.2008 17:19  12378
Nakrájet na plátky cca 0,5 - 1 cm silné, osolit, nechat vyplakat, osušit, potřít směsí česneku a olivového oleje a smahnout. Na tohle já nedám dopustit. Příp. na grilu je to naprosto úžasná věc.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.9.2008 17:14  12377
LilekZelináři, ke kterým chodím mají moc krásný lilky. Nikdy jsem lilek nejedla ani nepřipravovala, jak na něj nejlépe a nejjednodušeji? Láká mě.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 1.9.2008 11:59  12376
zuz:..díky, to vypadá dobře...:-)ale omáčku sem koupila z ikey co tam maj tu jejich v prášku:-))
zuz 27.8.2008 13:27  12375
TherezaNevyzkoušeno osobně, ale údajně mají být výborné....

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8366
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 25.8.2008 15:41  12374
nemáte někdo recept na co nejpodobnější masové kuličky ala Ikea, kdyby si je člověk chtěl udělat sám?.-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt