Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.9.2008 15:59  12437
Navléknout na nit jako korálky a usušit. Posléze můžeš mláďata pověřit podzimní výzdobou. Jíst a pít se to imho nedá:)
gotreg 21.9.2008 15:51  12436
šípkyNemáte prosím někdo dobrý recept na využití šípků? Tedy krom šípkového čaje :-)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 20.9.2008 09:19  12435
mangoKoupila jsem v poslední době několikrát mango, některé bylo pěkné a asi dvě až tři byly vevnitř nahnědlé. Neporadíte mi někdo jak mango skladovat nebo jak ho v obchodě vybírat? Některé obchody ho skladují v chladničce, některé je mají jen volně při běžné teplotě. Kterou variantu mám případně preferovat?
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 15.9.2008 11:29  12434
my děláme každý rok fondue v práci přímo v kanclu den před odchodem na vánoční volno a házíme tam co kdo přinese....hermelíny, eidamy, taveňáky, trochu vína.....a kupodivu z toho neni špatná směska, vždycky si pochutnáme...i když to asi neni zrovna podle pravidel "pravých" fondue:-))
shelle Shelle - Good Service 15.9.2008 08:48  12433
My jsme to maceli dukladne a nic nepadalo.

Delali jsme to driv casto s nasima, ale vubec nevim z jakych syru. Vetsinou asi ta smes koupena ve Svycarsku nebo Francii.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.9.2008 08:44  12432
ShelleJeště k tomu patří pravidlo, že každým kouskem chleba se veškerá hmota musí řádně promíchat u dna. Pak to padá často :-).
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.9.2008 07:56  12431
Když jsme byli na horách ve Francii, tak jsme si dávali sýrové fondue v restauraci a já se nachomýtla k rendlíku společně s nějakým "nóbl" párem, který měl fondue poprvé. Opatrně jsem jim chtěla poradit, aby bagetu napichovali proti kůrce, že to lépe drží. Dočkala jsem se docela ostré reakce, ať dám laskavě pokoj. Oboum dvoum tam ta bageta několikrát spadla, do sýru strkali ruce, sýr, který se táhl ukusovali rovnou zubama, nebo ho odtrhovali rukou. Dodnes mám z toho docela otřesný zážitek.
shelle Shelle - Good Service 14.9.2008 23:26  12430
phanny [12427]: Takze to bylo bez muskatu, nejak se zapomnel. A ja jen podavala syry, jinak se staral kamarad a ja prisla na napad s kvrdlackou, kdyz jako se nam to nerozpoustleo poradne. Takze moje prirpava spocivala v tom kvrdlani a podavani lahvi.

Meli jsme nejdriv grilovane maso, dva kousky kazdy, s pecivem a salatem. Pak to syrove fondue, to bylo tak 80g syra na osobu, alkoholu vselijak. A na zaver jeste cokoladove fondue. Vse v rozmezi tak 4 hodin.

A syry jsme meli emental, gruyere a dva dalsi, ktere nevim. Jeden smradlavejsi. Bez skrobu. Dovnitr prislo tak dve deci vina, 2-3 panaky tresnovice. Venku jsem mela tak 4 panaky tresnovice. Nikomu nespadlo, takze se koapci pravidlo nedalo aplikovat.
shelle Shelle - Good Service 12.9.2008 21:06  12429
phannyDiky. Takhle nejak jsem to take vygooglila. V Cheesy teda gruyere nemeli, tak bud hyper nebo z toho mixu, co tam pan doporucil.

My to prave chceme jen "zajet", takze to bude takova svacina. Obed grilovani, svaca syrove fondue, dezert cokofondue. mame na to pul dne a jsme velmi zr ... schopni.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.9.2008 21:01  12428
a kotlík vytřít česnekem, hotové dochutit muškátovým oříškem a pepřem. Obé co nejčerstvěji namleté/nastouhané.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.9.2008 21:00  12427
Shellepůl ementálu a půl gruyére. Chce to švýcarské sýry, z holandských to nejde (teda jde, ale ta chuť tam není). Vzhledem k tomu jak je to syté bych to s jiným jídlem nekombinoval.

Sýra tak 200g na osobu a nastrouhat /jinak se to děsně dlouho rozpouští/, suché bílé víno, troška škrobu na zahuštění. Nakonec panák třešňovice. Jinak k "pravidlům" fondue patří, že komu spadne z vidličky kousek chleba, kopne do sebe za trest panáka třešňovice.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.9.2008 14:08  12426
800g pro dva? To bysme jedli tejden:-))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 12.9.2008 12:56  12425
Comté, Gruyere, ementál ...

Ale já normálně kupuji ty nejtučnější sýry, které v krámě zrovna mají, včetně krkonošského ementálu (či jak se jmenuje).
shelle Shelle - Good Service 12.9.2008 12:51  12424
Mountbatten [12423]: Pokud se mi nepodari sehant ty syry dle navodu, co mi tu snad nekdo da, kupuji dnes vecer pytlik v hyper.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 12.9.2008 12:47  12423
ja radsi mlcim po svem debaklu:-)))

(ale koupila sem normalne v Tescu v pultovem prodeji 800gramu eidamu (45%niho) a pro zpikantneni chuti jeden pivni syr.Mela sem to pro dva,IMO to je pro ctyri.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt