Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 21.9.2008 18:31  12450
Ankatěšíme se;-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.9.2008 18:07  12449
Šak šak, klub Vánoce otevřu, počítám, někdy v první polovině listopadu:)
kokos kokos 21.9.2008 18:06  12448
Shelle [12446]: Pochybovat si můžeš, ale to je tak jediné co s tím naděláš.
kokos kokos 21.9.2008 18:05  12447
Nenufer [12444]: Ano tak to je. V 18. století to jsou už spíš staroněmecké než staročeské vánoce. Ale zase k nim patří ozdoby ze šustí, takže on asi myslí Scalex tyhle. Ale každopádně tohle patří do jiných klubů.
shelle Shelle - Good Service 21.9.2008 18:04  12446
kokos [12445]: Pochybuji, ze se tou dobou Vanoce slavily.
kokos kokos 21.9.2008 18:03  12445
Scalex [12443]: A to myslíš které staročechy. Já ti mám tak nějak zafixováno, že staročeské vánoce = období před objevením ameriky.
nenufer 21.9.2008 18:01  12444
No ja ti neviem ale neni nahodou kukurica pricestovalec z Ameriky? Ono na druhej strane zase pricestovala skor ako sa v nasich krajoch po nemeckom zvyku zacali zdobit stromceky takze asi tam mohla mat svoje miesto. Len neviem ci je ludom z 18. storocia dobre hovorit Starocesi :-)
scalex Scalex 21.9.2008 17:20  12443
zblunce [12442]: jistě. Říkali mu pukance a nedělali ho v mikrovlnce, alébrž na rozpálené železné plotně, nicméně jde o totéž, nebudeme-li se detailně patlat v odrůdách kukuřice.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.9.2008 17:06  12442
Scalex [12440]: ses si jisty, se si Starocesi zdobili stromecek popcornem? :-)
scalex Scalex 21.9.2008 16:34  12441
gotreg [12436]: samozřejmě šípková omáčka. Ke zvěřině je naprosto famózní. Dělám plus mínus tenhle postup.
scalex Scalex 21.9.2008 16:32  12440
Anka [12437]: navlečené šípky už celé roky používáme na vánoční stromeček jako řetěz (ještě spolu s navlečeným popcornem). Děláme staročeský stromeček, tj. jen přírodní materiály, dřevo, sláma, perníčky a zmiňované řetězy. Žádné skleněné koule, žárovičky nebo nastříhaný alobal.

Něco mi ale říká, že v tomhle klubu chtěl gotreg slyšet něco jiného. 8^)
shelle Shelle - Good Service 21.9.2008 16:00  12439
Nenufer [12438]: Muselas mu to rikat? Mohly jsme pak vydyndat sklenicku :)
nenufer 21.9.2008 15:59  12438
No napada ma este sipkova marmelada ale to je praca pre sebevraha :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.9.2008 15:59  12437
Navléknout na nit jako korálky a usušit. Posléze můžeš mláďata pověřit podzimní výzdobou. Jíst a pít se to imho nedá:)
gotreg 21.9.2008 15:51  12436
šípkyNemáte prosím někdo dobrý recept na využití šípků? Tedy krom šípkového čaje :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt