Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 24.9.2008 09:08  12479
vinyl [12478]: Rada nad zlato :)

Jak bych jeste ten safran mohla vyuzit? Byl docela drahy, tak ho skudlim, na druhou stranu bych ho rada pouzila.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2008 09:05  12478
shelleMy koupili v Makru takovou pikslu, kde je asi 30 minipisliček tak dávám jednu, takže s nitkama ti neporadím. Prostě přiměřeně :-)
shelle Shelle - Good Service 24.9.2008 08:30  12477
vinyl [12476]: A kolik se toho ma dat? Ja si koupila na dovolene, ale jaksi nevim, jak se ty nite davkuji.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2008 08:23  12476
ShelleJestli se ptáš na šafránové rizoto, tak stejně jako normální italské rizoto, ale ve vývaru se rozmíchá šafrán. Mollica uvádí v receptu jen vodu se šafránem, ale já to mám radši s vývarem. Výborné jako příloha třeba ke krevetám nebo ossobucu.
gvi 23.9.2008 20:40  12475
tak mascarpone koupeno v Kauflandu, cca 44,-Kč za čtvrt kila, tak uvidíme, jak se to odrazí na výsledku...
svedkovejehovovi 23.9.2008 20:23  12474
Johny_G [12464]: Taky jsem něco přihodil. Až si vzpomenu na víc, přidám.
johny_g Johny_G - Relaxační terapie pro lopušáky ZDARMA! 23.9.2008 19:53  12473
Scalex [12472]: Děkuji za recept i za postřeh :-). V databázi to bylo správně, jen se to nevhodně zobrazovalo. Opravil jsem to.
scalex Scalex 23.9.2008 19:39  12472
Johny_G [12464]: vložil jsem ti první recept, ale sežralo mi to odstavce v popisu přípravy. IMHO by bylo dobrý, kdyby je to zachovalo. Takhle se mi to slilo v jednu dlouhou nezáživnou nudli...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.9.2008 19:15  12471
Prave ze nejaky trouba je na to potreba :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.9.2008 18:52  12470
TigoJestli se to ná udělat na pánvi, v hrnci nebo v mikrovlnce, tak sem s tím :)
Hlavní problém bývá s troubou. :(
Taky přemejšlim, co tak dělávám, ale většinou jsou to obyčejný jednoduchý jídla - což mi připomíná, že bych někdy mohl udělat palačinky, ale budu muset sezvat lidi, protože sám pro sebe je dělat nebudu.
johny_g Johny_G - Relaxační terapie pro lopušáky ZDARMA! 23.9.2008 18:47  12469
To už ne, no :-). Leda by šla narvat do té remosky :-)).
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.9.2008 18:46  12468
Mam recept na jednoduchou babovku, ale to pro studenty nebude asi to prave orechove :)
johny_g Johny_G - Relaxační terapie pro lopušáky ZDARMA! 23.9.2008 18:44  12467
Je tam i sekce pro trochu složitější jídla :-). Když to nebude hned nadívaný bažant, tak sem s tím :-).
renda Renda 23.9.2008 18:42  12466
Taky patram v pameti, co sem za studentskych let pachala za pokrmy:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.9.2008 18:38  12465
Johny_G [12464]: Pěkná úvodní stránka :) A třeba časem i něčím přispěju.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt