Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.9.2008 16:32  12486
RoyalNo, parmezán sice smrdí, ale rozhodně ne acetonem. Jinak jestli se dostaneš někam mimo Doksy, kup si někde kousek parmezánu v celku, v lednici Ti vydrží rok (mě teda ne, sežeru ho dřív). Nastrouháš si dle potřeby.
shelle Shelle - Good Service 24.9.2008 12:08  12485
Minule to delal zkuseny kamarad, dneska musim byt ta zkusena ja.

Tak jsem zvedava, jak trefim ta mnozstvi, hlavne toho alkoholu teda. Peta tam lil dost vina a prave te tresnovice. A kdyz jsem se ptala, kolik mam dat, tak to bylo porad, to uvidis, to poznas.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2008 12:00  12484
Je to fuk, dávám co je při ruce, i slivovici. Je to jen aby to mělo maličko říz.
shelle Shelle - Good Service 24.9.2008 11:56  12483
syrove fondue 3Ze se k tomu vracim. Nemam tresnovici, jen slivovici, vadi to moc?

A byla by lepsi treba merunkovice (nez slivovice) nebo je to fuk a mam proste koupit tu tresnovici? Zase slivovici mam domaci.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.9.2008 09:22  12482
(modrý sáček z Lidlu takhle nesmrdí)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.9.2008 09:21  12481
dotasKoupil jsem parmezán, tušímže v Plusu. Takový převážně žlutý sáček se zipem 100g. Smrdí mi to acetonem tak, že jsem toho značnou část vyhodil. Je to vada nebo vlastnost?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2008 09:13  12480
ShelleDo máčky, rizota, paely...
shelle Shelle - Good Service 24.9.2008 09:08  12479
vinyl [12478]: Rada nad zlato :)

Jak bych jeste ten safran mohla vyuzit? Byl docela drahy, tak ho skudlim, na druhou stranu bych ho rada pouzila.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2008 09:05  12478
shelleMy koupili v Makru takovou pikslu, kde je asi 30 minipisliček tak dávám jednu, takže s nitkama ti neporadím. Prostě přiměřeně :-)
shelle Shelle - Good Service 24.9.2008 08:30  12477
vinyl [12476]: A kolik se toho ma dat? Ja si koupila na dovolene, ale jaksi nevim, jak se ty nite davkuji.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2008 08:23  12476
ShelleJestli se ptáš na šafránové rizoto, tak stejně jako normální italské rizoto, ale ve vývaru se rozmíchá šafrán. Mollica uvádí v receptu jen vodu se šafránem, ale já to mám radši s vývarem. Výborné jako příloha třeba ke krevetám nebo ossobucu.
gvi 23.9.2008 20:40  12475
tak mascarpone koupeno v Kauflandu, cca 44,-Kč za čtvrt kila, tak uvidíme, jak se to odrazí na výsledku...
svedkovejehovovi 23.9.2008 20:23  12474
Johny_G [12464]: Taky jsem něco přihodil. Až si vzpomenu na víc, přidám.
johny_g Johny_G - Relaxační terapie pro lopušáky ZDARMA! 23.9.2008 19:53  12473
Scalex [12472]: Děkuji za recept i za postřeh :-). V databázi to bylo správně, jen se to nevhodně zobrazovalo. Opravil jsem to.
scalex Scalex 23.9.2008 19:39  12472
Johny_G [12464]: vložil jsem ti první recept, ale sežralo mi to odstavce v popisu přípravy. IMHO by bylo dobrý, kdyby je to zachovalo. Takhle se mi to slilo v jednu dlouhou nezáživnou nudli...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt