Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.10.2008 18:48  12514
Foxka [12513]: a davas tam celou mrkev nebo na kostky?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.10.2008 18:41  12513
Taky většinou do krémové dávám část nerozmixované zeleniny - bývá to tak i v receptech.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.10.2008 18:39  12512
Anka [12510]: nahod recept :-)

jinak co se tyce mixovanych polivek - v tomhle byli mistry Irove - ti uvarili jakoukoli klasickou polevku, pak ji rozmixovali a pak do toho hodili treba celou zeleninu nebo cele houby...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.10.2008 13:29  12511
Se smetanou i bez, dobré obě dvě:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.10.2008 13:05  12510
Květáková se smetanou, už to ve mně nevzbuzuje důvěru:)) My děláme nesmetanovou a takové ty bílé, které dělají v hospodách, mě udivují:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.10.2008 12:30  12509
Květáková:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.10.2008 12:19  12508
A jaká to byla?

Mmch já krémový polívky můžu, dokonce jsem tak jako dítě byla schopná pozřít i nenáviděnou rybí. A chřestovou jinou než krémovou neznám.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.10.2008 12:01  12506
No, já ji nakonec rozmixovala. Není to podle mých představ, ale pomohlo to nejvíc. Naštěstí mám mixér, kterej neumí mixovat do krémova, takže i kousky zůstaly:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.10.2008 12:00  12505
Ani jednu z nich bych krémovou jíst však nechtěla:)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.10.2008 11:55  12504
I bramborová krémová se dělá..
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.10.2008 11:55  12503
Pórková/chřestová krémová?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.10.2008 11:52  12502
Umím si představit jen málo smetanových polévek, které bych chtěla jíst po rozmixování:) Teda vlastně abych pravdu řekla, v tuhle chvíli mě nenapadá žádná, ale nějaká by se snad našla.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.10.2008 11:35  12501
Co zkusit celou polévku rozmixovat a pak ji třeba znovu krátce převařit s přidáním lžičky solamylu rozmíchaného v půl slkeničce studené vody?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.10.2008 11:09  12500
K tomu dojde, neboj:-) Vyzkoušela jsem co jsem našla jako přidat špetku kypřícího prášku, lžíci studený vody, lžíci studený smetany .. nic. Ani nevím, jak by to mělo jako zabrat. Alchymie je to:-))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.10.2008 10:56  12499
Sníst;) Nesmíš být cimprlich:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt