Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.11.2008 22:03  12607
Vanda: my máme o dost starší model Téhle pánve a potvrzuju, že peče výborně celá ta dlouhá léta a stejnoměrně... A dá se toho v ní dělat fůra.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.11.2008 21:56  12606
Teketapa [12605]: Možná hlubší byla (při bližším zkoumání toho Foxčina odkazu) - to se podle obrázku odhaduje hůř. Ale dělala jsem v ní třeba zapečené těstoviny nebo brambory - takže hloubka byla celkem rozumná.
A stejnoměrně propíkala, to zas jo.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.11.2008 21:49  12605
vanda: Nebyla ale ta Eta vyšší? Máme doma něco co zní podobně, hranatý, elektrický od Ety. Ale je vysoká, a má šikovnou velikost. Nevím jestli ten Foxky kulatej model je stejný jako máme, ale je to dost nízké. Nic moc se na tom neudělá.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.11.2008 21:46  12604
Foxka [12602]: Kdysi kdysi kdysi jsem hodně používala elektrickou "pečenku" ETA. Bylo to něco podobného, ale byla obdélníková, dalo se v ní dusit, smažit, zapékat, regulace příkonu asi jako u této kulaté. Byla jsem s ní spokojená, protože jsem neměla v kuchyni po nastěhování jinou větší věc na přípravu jídla, pominu-li obyčejný hrnec.
Ono se v tom teda klasicky péct nedalo, hodně se rosí víko a pára skapává zpět, takže se nikdy neupeklo do křupava. A smažené se u nás nikdy moc nejedlo. Ale dá se to používat, pokud nemáš možnost mít jak jinak vařit. Na chalupu/chatu, kde není trouba a nevyžaduješ slavnostní pečeni ;) imho dobré.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.11.2008 20:34  12603
Foxka: Mamka dostala tu větší před pár lety od taťky k Vánocům- Párkrát na ní usmažila řízky a odložila. Je pravda, že se tam vejdou třeba 4,5 najednou, ale blbě se mění olej a pod. Taky uprostřed smaží rychleji než na okrajích... možná chyba konkrétního výrobku. Mně od začátku přišla strašně nepraktická.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 12.11.2008 19:19  12602
SOSMáte někdo elektrickou pánev (něco jako tohle: http://www.tvproducts.cz/cz/detail/Elektricka-panev)? Na co ji používáte? Uvítám nějaké tipy, vychytávky, rady, na co si dávat pozor...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.11.2008 18:56  12601
vinylperrier jouet se dá tady normálně koupit na krámě, ceny kolem 1500/lahev. Ono to dneska už tak provařený není, ale bylo to hlavní pitivo v nekonečném seriálu Dallas. Jinak pokud jde o šampus, nejlepší je zajet si tam osobně. Projdeš si pár sklepů /a že jich je tam moc víc než se ve světe prodává/, ochutnáš, a nakoupíš kolem 500/lahev. Nebude to sice Moet Chandon nebo Mumm, ale bude to kolikrát lepší.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 5.11.2008 13:29  12600
mrcos!!!
:D
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.11.2008 08:43  12599
SmržeNejsou levně, ale zase levnější než lanýže. Tyhle zmražený jsou docela velký, takže na porci stačí klidně jeden a to pak taková pálka není a posune to jídlo výrazně nahoru.
renda Renda 4.11.2008 16:38  12598
mrcosJeee, diky. To byl milacek ve druhaku na vejsce:)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.11.2008 16:25  12597
Smrže?!
Sorry, nedalo mi to :)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.11.2008 16:22  12596
vinylBodejť ne, za ty prachy. o)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.11.2008 15:54  12595
V makru mají mražené smrže, kilo za 800, vřele doporučuji, geniální houba.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 3.11.2008 12:50  12594
kvitkoKdyby jenom ožužlala o)))
Ne, s medem problém nemá. Čas od času mu ho vozím.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.11.2008 12:27  12593
když jí jenom ovoce, zeleninu, jestli mu nevadí, že med "ožužlala" včela:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt