Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 13.11.2008 22:53  12644
Květák rozebírám a před jakoukoliv přípravou (kromě toho, že ho jím občas syrový) ho krátce povařím ve vroucí octové a osolené vodě - ono se pak zbavíš i těch breber v něm.o)
shelle Shelle - Good Service 13.11.2008 21:11  12643
Anka [12641]: Nej vanocni cukrovi? Jeden recept na osobu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.11.2008 20:25  12642
Stejně si to nikdo z loňska nepamatuje:-) Ale může být zajímavé třeba celé vánoční denní menu, jaký kdo má.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.11.2008 20:24  12641
Ano ano, zatím marně vymýšlím, čím to letos obměnit.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.11.2008 20:14  12640
což mi připomělo, loni jsme dělali v klubu Vánoce receptář bramborových salátu, ne?.-))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.11.2008 20:08  12639
to mas jako s bramborovym salatem.. kazdej z nas dela ten jedinej pravej a nefalsovanej .o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.11.2008 20:02  12638
Já zase menší kousky než větší:-)) Každej jsme nějakej.
shelle Shelle - Good Service 13.11.2008 19:49  12637
Anka [12636]: Babicka smazi podle tebe :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.11.2008 19:45  12636
Já třeba květák, když předvařit, tak preferuju jen tak do poloměkka. Nemám ráda kašovitý a on tím smažením ještě změkne. Když je to takový ten mlaďoučký, tak ho často nepředváříme vůbec.
Jo a nemám ráda, když se květák na obalení rozebere na malé růžičky, vyžaduju větší kusy, právě proto, že z toho pak není taková kaše a není to víc strouhanky než květáku. Košťál prostě musí být ještě trochu tvrdý:)
shelle Shelle - Good Service 13.11.2008 19:42  12635
zblunce [12633]: V apetitu mi prijde, ze je tak 5x do roka zase zapekany kvetak.

Ja teda nejvic miluju vareny, takze recepty nepotrebuji.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.11.2008 19:29  12634
to prave netusim.. ono je to uz dlouho co to znama delala a uz sem ji leta nevidel. ale pocitam ze na netu najdes presnej popis
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.11.2008 19:03 - Oblíbené kluby (17:49) 12633
makovec [12632]: jak dlouho se pece v te troube? to zni zajimave...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.11.2008 18:51  12632
rozhodne rozebirat... to me naucila prave zkusenost kdy sem v hospode na obede pred lety nasel dozlatova osmazenou housenku uprostred karfiolu. takze rozebiram, vetsi ruzicky jeste rezu na pulky, poctive nahlizim do utrob a az pak hazu do horky vody .o)

no smazenej klasicky v oleji rozhodne predvarit. ovsem potkal sem uz verzi kdy se rozdelal na malinky ruzicky, obalil a pak na sucho pek v troube. tam uz nebylo treba ho predvarovat, on se tak nak vymeknul sam (a byl moc dobrej)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.11.2008 18:17  12631
Květák rozebírám, ve dvou ho celej nesníme a taky mám panickou hrůzu z různých housenek a pod., co tam bejvaj občas zalezlý:-))

gvi: někdo ho před osmažením smaží, někdo ne. Neuvařenej mi moc nechutná, je moc tvrdej. Ale zase nesmí být uvařenej moc, to je pak blemcavej:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.11.2008 18:09  12630
Tak kvetak hotov i sneden, dobre to bylo :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt