Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.11.2008 15:54 - Oblíbené kluby (11:50) 12662
kvitko [12660]: Nepleteš si tatarku a majolku?:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.11.2008 15:54 - Oblíbené kluby (11:50) 12661
Musíš osmažit tu strouhanku:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.11.2008 15:47  12660
A bez tatarky, tu jenom v bramborovým nebo obdobným salátu a i tak jen občas.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.11.2008 15:47  12659
Mě zas něco posypaný strouhankou docela odpuzuje, radši si to osmažím:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.11.2008 21:31  12658
Smažením se úplně ztratí ta květáková chuť (a navíc je to obalování a smažení děsná práce ;-))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.11.2008 21:17 - Oblíbené kluby (11:50) 12657
Květák se strouhankou ano, ale jedině bez brambor a bez tatarky! S bramborem a tatarkou smažený. A bez tatarky mozeček. Já to můžu všechno. Já květák zbožňuju.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 15.11.2008 21:08  12656
Květák- rozebraný na růžičky uvařit ve slané vodě, posypat opraženou strouhankou, podávat s bramborem a taratkou - a kam se hrabe smažený!
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.11.2008 18:02  12655
Tak lososa jsem nakonec nerozmrazil, ale hodil do pekáče, osolil,
opepřil, pokapal limetkovou štávou, posypal mraženou zeleninou a
zakápnul olivovým olejem. Na 200 stupňů nechal v troubě cca 50 minut. Byla to pochoutka...
duirin 15.11.2008 17:40  12653
Nej vánoční cukroví: bramborový salát
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.11.2008 16:26  12652
MrMarurčitě rozmrazit, nejlépe pomalu v lednici, péci zprudka, lepší kratší dobu než delší, kořenit dle chuti, osobně mi stačí jen sůl a citron.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.11.2008 11:01  12651
mražený lososPotřeboval bych radu, jak upravit mražený filet z lososa? Nerozmrazovat a rovnou do trouby? Kůží dolů? Jak okořenit?


Btw. květák před vařením zásadně rozebrat...
shelle Shelle - Good Service 15.11.2008 07:58  12650
Jelena [12649]: Naprosty souhlas :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 14.11.2008 23:54  12649
květák na smažení rozebrat na větší růžičky, lehce ovařit a sežrat dříve, než se zkazí obalením a osmažením :p
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 14.11.2008 13:36  12648
makovecno když je to s masem, tak je to s masem.o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.11.2008 09:19  12647
Nej vánoční cukroví: řízek:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt