Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.11.2008 22:34  12726
RybkyTedy úplně nejvíc kanic ale to je zde asi nedostupné.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.11.2008 22:26  12725
PangasiusTaky z toho nejsem nadšený. Víc mi chutná tilapia. A nejvíc okouník mořský, to je dobrůtka.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.11.2008 22:21  12724
Je to jako filé bez kostí ;) (nemyslím teď něco, co se za filé jenom vydává) - ale taky je to taková "univerzální bezchuť", takže se š¨člověk musí zapojit s nachucením, ale mě si nevšímejte, já ryby krom lososa a pstruha moc nemusím)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 23.11.2008 22:07  12723
je to bez kostí a je to lepší než kapr
gvi 23.11.2008 22:05  12722
já to ještě nejedla, ale brácha tvrdí, že je to kapr bez kostí
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.11.2008 21:39  12721
kokos [12720]: Dvakrát jsem to ochutnala (jednou doma a jednou v restauraci) a nějaké zvláštní nadšení nepociťuji. Taková dost nezapamatovatelná ryba. Jak ryby nemusím, tak jsem jedla spoustu lepších.
kokos kokos 23.11.2008 21:33  12720
Anka [12718]: No ona je to dost dobrá móda.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 23.11.2008 21:30  12719
Anka: to nevím, ale mamka toho domů odněkud přitáhla pytel velkej jak celej šuplík mrazáku. :-)

Kluci, díky, určo jedno z toho zítra zkusím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.11.2008 21:25  12718
Co to je, sakra, za novou módu, tahle ryba? Už člověk nemůže ani projít kolem knajpy, aby to na něj z tabule nekřičelo název téhle ryby.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.11.2008 21:15  12717
teketapaja ho dneska udelal zapececenyho se zeleninou a bramborem a delikatesa.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.11.2008 20:22  12716
Osolit, opepřit, na másle opéct z jedné strany, otočit, posypat strouhaným sýrem (ementál, gouda, eidam), podlít sklenkou bílého vína, přiklopit pokličkou a nechat podusit. Dobré s rýží.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 23.11.2008 20:16  12715
prosím, co dělat s poměrně peknými a velkými filetami pangasia? Obalenej a usmaženej nebo jen na kníně a másle už je nuda... :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.11.2008 18:13  12714
minaPrávě na ty scones. K tomu jahodový džem a konvičku dobrého čaje... Nějak takhle:

mina 22.11.2008 13:28  12713
phannyk cemu se pouziva clotted cream? videla jsem ho tu, ale pripadalo mi to jako mekci (vodnatejsi) maslo, tak na chleba asi nic moc a do omacek namisto sauer cream zase moc mastne, ne? nejaky tip?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 22.11.2008 11:33  12712
asi nevaří moc často

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt