Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.11.2008 09:34  12732
vinylTak proč to v obchodě s čerstvým rybím masem u moře tak smrdí?:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.11.2008 09:31  12731
Pangas je nejlevnější mořská ryba, stojí asi stovku. Proto je tak oblíben. Ale v nějaké hodně výrazné úpravě, třeba s tím parmazánem jak píše phanny, nebo zapečený se špenátem jak ho občas děláme udělá velmi dobrou službu.

Scalex: čerstvá ryba rybinou nesmrdí nikdy. :-)

Phanny: ten cream co zmiňuješ je něco jako Créme fraiche?
gotreg 24.11.2008 01:35  12730
(sice píšu "jakékoliv jiné ryby, ale pangasius se osvědčíl nejvíce a mam ho rád :-)
gotreg 24.11.2008 01:34  12729
tekepsal jsem to před půldruha rokem, tak si dovolím copy-paste

Uvařit bandory nakrájené na kolečka, prosypat libečkem a majoránkou, položit na dno zapékací misky.
Na másle rozdělat nakrouhanou mrkev, petržel a nakrájený porek, ideálně s kouskem bobkového listu. Když zelenina změkne, navršit na brambory.
Navrch dát filety pangasia ci jakékoliv jiné ryby, prosypat kořením fish-masala a dát péct (ca 20 minut přiklopené + 15-20 minut bez pokličky).
Rozmíchat dvě zakysané smetany s pepřem a solí, pokrýt dopečenou rybu a zasypat hodně velkým množstvím strouhaného sýrce.
zapéct dokud se sýrec nerozpustí
sníst
scalex Scalex 24.11.2008 01:14  12728
Nemá to s kaprem nic společného, chutná to úplně jinak. Panga má jemnou, máslovitou chuť a je-li to opravdu ten správný druh, tak vůbec nesmrdí rybinou. Což milovníkům ryb může vadit a může jim to připadat mdlé. Já třeba zase rybí aroma moc nemusím a o to víc mi šmakuje panga nebo losos, kteří jsou úplně jinde. Kdo nesnáší ryby, s pangou většinou nemá problém.

S bezchutí a nachucením nemůžu souhlasit, ta chuť je jemná, ale je tam. Jakýmkoli ochucením se to posune někam jinam. Okořenit to výrazně aromaticky je už úplně vražda. Panga na rozmarýnu je sice dobrá, ale na rozmarýnu můžu udělat jakoukoliv rybu. U pangy můžu právě využít toho, že není potřeba přerážet smrádek a že skutečně nic víc než máslo, sůl a pepř není potřeba.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.11.2008 22:44  12727
phanny [12726]: Mně zas kanec.

Ano, přesně tak, je to o maličko lepší kapr a kapr mi chutná ze všech ryb, které jsem jedla, nejméně.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.11.2008 22:34  12726
RybkyTedy úplně nejvíc kanic ale to je zde asi nedostupné.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.11.2008 22:26  12725
PangasiusTaky z toho nejsem nadšený. Víc mi chutná tilapia. A nejvíc okouník mořský, to je dobrůtka.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.11.2008 22:21  12724
Je to jako filé bez kostí ;) (nemyslím teď něco, co se za filé jenom vydává) - ale taky je to taková "univerzální bezchuť", takže se š¨člověk musí zapojit s nachucením, ale mě si nevšímejte, já ryby krom lososa a pstruha moc nemusím)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 23.11.2008 22:07 - Oblíbené kluby (16:56) 12723
je to bez kostí a je to lepší než kapr
gvi 23.11.2008 22:05  12722
já to ještě nejedla, ale brácha tvrdí, že je to kapr bez kostí
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.11.2008 21:39  12721
kokos [12720]: Dvakrát jsem to ochutnala (jednou doma a jednou v restauraci) a nějaké zvláštní nadšení nepociťuji. Taková dost nezapamatovatelná ryba. Jak ryby nemusím, tak jsem jedla spoustu lepších.
kokos kokos 23.11.2008 21:33  12720
Anka [12718]: No ona je to dost dobrá móda.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 23.11.2008 21:30  12719
Anka: to nevím, ale mamka toho domů odněkud přitáhla pytel velkej jak celej šuplík mrazáku. :-)

Kluci, díky, určo jedno z toho zítra zkusím.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.11.2008 21:25  12718
Co to je, sakra, za novou módu, tahle ryba? Už člověk nemůže ani projít kolem knajpy, aby to na něj z tabule nekřičelo název téhle ryby.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt