Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2008 20:51  12739
Takže bych řekla, že to, co děláš bude chutnat a vonět po perníku?:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2008 20:51  12738
Vitana - prášek do perníku: složení - kypřící látky, skořice, směs koření, kukuřičný škrob
Vitana - prášek do pečiva: složení - kypřící látky (difosforečnan disodný a hydrogenuhličitan sodný), pšeničná mouka :-)
gvi 30.11.2008 20:41  12737
jsem lama...jak moc velkej je rozdíl mezi práškem do perníku a kořením do perníku? Nakoupila jsem prášek, začala dělat těsto (to je tak ,když to člověk dělá jednou za rok) a zjistila, že v receptu se píše koření...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.11.2008 14:14  12736
vinylNene, je to spíš k tomu máslu. Jedná se o zahřívanou nepasterovanou smetanu. A double cream je vlastně šlehačka, jen má asi 50% tuku /šlehačka má 33/. Předpoužitím to trochu našleháš vidličkou, velmi rychle to zhoustne. K máslovým scones s jahodovou marmeládou je to delikatesní.
shelle Shelle - Good Service 24.11.2008 11:36  12735
vinyl [12731]: Jak jsem pochopila, je to sladkoslana ryba, zije v delte reky vtekaji do more.

Mne prave smrdi vsechno maso teda. Takze se k nemu snazim necuchat.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 24.11.2008 10:29  12734
Gotreg: díky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.11.2008 09:36  12733
kvitkoVelká koncetrace :-) Samozřejmě trochu je cítit jakékoli maso.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.11.2008 09:34  12732
vinylTak proč to v obchodě s čerstvým rybím masem u moře tak smrdí?:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.11.2008 09:31  12731
Pangas je nejlevnější mořská ryba, stojí asi stovku. Proto je tak oblíben. Ale v nějaké hodně výrazné úpravě, třeba s tím parmazánem jak píše phanny, nebo zapečený se špenátem jak ho občas děláme udělá velmi dobrou službu.

Scalex: čerstvá ryba rybinou nesmrdí nikdy. :-)

Phanny: ten cream co zmiňuješ je něco jako Créme fraiche?
gotreg 24.11.2008 01:35  12730
(sice píšu "jakékoliv jiné ryby, ale pangasius se osvědčíl nejvíce a mam ho rád :-)
gotreg 24.11.2008 01:34  12729
tekepsal jsem to před půldruha rokem, tak si dovolím copy-paste

Uvařit bandory nakrájené na kolečka, prosypat libečkem a majoránkou, položit na dno zapékací misky.
Na másle rozdělat nakrouhanou mrkev, petržel a nakrájený porek, ideálně s kouskem bobkového listu. Když zelenina změkne, navršit na brambory.
Navrch dát filety pangasia ci jakékoliv jiné ryby, prosypat kořením fish-masala a dát péct (ca 20 minut přiklopené + 15-20 minut bez pokličky).
Rozmíchat dvě zakysané smetany s pepřem a solí, pokrýt dopečenou rybu a zasypat hodně velkým množstvím strouhaného sýrce.
zapéct dokud se sýrec nerozpustí
sníst
scalex Scalex 24.11.2008 01:14  12728
Nemá to s kaprem nic společného, chutná to úplně jinak. Panga má jemnou, máslovitou chuť a je-li to opravdu ten správný druh, tak vůbec nesmrdí rybinou. Což milovníkům ryb může vadit a může jim to připadat mdlé. Já třeba zase rybí aroma moc nemusím a o to víc mi šmakuje panga nebo losos, kteří jsou úplně jinde. Kdo nesnáší ryby, s pangou většinou nemá problém.

S bezchutí a nachucením nemůžu souhlasit, ta chuť je jemná, ale je tam. Jakýmkoli ochucením se to posune někam jinam. Okořenit to výrazně aromaticky je už úplně vražda. Panga na rozmarýnu je sice dobrá, ale na rozmarýnu můžu udělat jakoukoliv rybu. U pangy můžu právě využít toho, že není potřeba přerážet smrádek a že skutečně nic víc než máslo, sůl a pepř není potřeba.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.11.2008 22:44  12727
phanny [12726]: Mně zas kanec.

Ano, přesně tak, je to o maličko lepší kapr a kapr mi chutná ze všech ryb, které jsem jedla, nejméně.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.11.2008 22:34  12726
RybkyTedy úplně nejvíc kanic ale to je zde asi nedostupné.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.11.2008 22:26  12725
PangasiusTaky z toho nejsem nadšený. Víc mi chutná tilapia. A nejvíc okouník mořský, to je dobrůtka.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt