Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2008 20:56  12745
Jé, koukám znova a nějak jsem četla rozdíl mezi práškem do pečiva a do perníku:-) Ale asi tak jak píše Vanda:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 30.11.2008 20:56  12744
v perníkovém koření je určitě skořice, pak ještě hřebíček, badyán ap... záleží, jakou směs koupíš nebo si uděláš. Složení perníkových koření určitě najdeš na netu hodně.
gvi 30.11.2008 20:56  12743
sem dvojitá lamaOetker má v kypřícím prášku do perníku i koření do perníku, vynechám sodu a jdu v poho péct, díky
gvi 30.11.2008 20:55  12742
jo, soda v receptu je... takže tu vlastně můžu vynechat...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 30.11.2008 20:53  12741
gvi [12737]: prášek ti to nakypří, ale moc neprovoní - ideální na perník litý na plech = buchta, koření ti to navoní, ale nenakypří = dává se do perníčků a ještě tam pak musíš přidat podle receptu nejaké kypřidlo a nejčastěji se dává soda.
gvi 30.11.2008 20:51  12740
hm, já mám Otkera, ale napadá mne, stačí tam tedy přidat lžičku skořice?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2008 20:51  12739
Takže bych řekla, že to, co děláš bude chutnat a vonět po perníku?:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2008 20:51  12738
Vitana - prášek do perníku: složení - kypřící látky, skořice, směs koření, kukuřičný škrob
Vitana - prášek do pečiva: složení - kypřící látky (difosforečnan disodný a hydrogenuhličitan sodný), pšeničná mouka :-)
gvi 30.11.2008 20:41  12737
jsem lama...jak moc velkej je rozdíl mezi práškem do perníku a kořením do perníku? Nakoupila jsem prášek, začala dělat těsto (to je tak ,když to člověk dělá jednou za rok) a zjistila, že v receptu se píše koření...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.11.2008 14:14  12736
vinylNene, je to spíš k tomu máslu. Jedná se o zahřívanou nepasterovanou smetanu. A double cream je vlastně šlehačka, jen má asi 50% tuku /šlehačka má 33/. Předpoužitím to trochu našleháš vidličkou, velmi rychle to zhoustne. K máslovým scones s jahodovou marmeládou je to delikatesní.
shelle Shelle - Good Service 24.11.2008 11:36  12735
vinyl [12731]: Jak jsem pochopila, je to sladkoslana ryba, zije v delte reky vtekaji do more.

Mne prave smrdi vsechno maso teda. Takze se k nemu snazim necuchat.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 24.11.2008 10:29  12734
Gotreg: díky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.11.2008 09:36  12733
kvitkoVelká koncetrace :-) Samozřejmě trochu je cítit jakékoli maso.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.11.2008 09:34  12732
vinylTak proč to v obchodě s čerstvým rybím masem u moře tak smrdí?:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.11.2008 09:31  12731
Pangas je nejlevnější mořská ryba, stojí asi stovku. Proto je tak oblíben. Ale v nějaké hodně výrazné úpravě, třeba s tím parmazánem jak píše phanny, nebo zapečený se špenátem jak ho občas děláme udělá velmi dobrou službu.

Scalex: čerstvá ryba rybinou nesmrdí nikdy. :-)

Phanny: ten cream co zmiňuješ je něco jako Créme fraiche?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt