Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.12.2008 14:44  12841
Royalne, to je přesně rozdíl mezi špekem a slaninou :-). Teda tou anglickou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.12.2008 12:36  12840
vinylAno, jistěže mám na mysli slaninu. V naší oblasti je zvykem říkat "špek" tomu tučnému a "slanina" tomu libovějšímu. Je to blbost, ale zalezla mi pod kůži.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.12.2008 12:34  12839
royalTak to máš pravdu. Nevím jestli je to jen jazykový rozpor, ale já bych panenku balil do slaniny a ne do špeku. Často se používá u hovězího steaku, aby líp držel tvar.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.12.2008 12:22  12838
vinylšpikování panenky mi přijde taky jako blbost a to na druhou tím, že se ten špek od masa izoluje lískem bazalky.
Ňufňuf by muselo být to panenku do špeku zabalit a ovázat. Jenže netuším, jak dlouho by se to dělalo nejdřív ve špeku a pak bez něj.
shelle Shelle - Good Service 16.12.2008 11:08  12837
vinyl [12836]: Ja mam vlastne takove silikonove formy, tak snad to z toho nespadne :) Tak diky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.12.2008 11:00  12836
shellepekáč nemusíš, talíř to těch 5 minut taky vydrží, chvílí myslím tak 2 minuty.
shelle Shelle - Good Service 16.12.2008 10:59  12835
vinyl [12834]: Takze to ztroskota na tom, ze nemam pekac :)

Jeste pls definuj tu chvili v alobalu. U me je chvile jedna dve minuty, ale treba jini clenova nasi dvouclenne domacnosti, kdyz reknou za chvili, mysli 10-15 minut, tak jako jestli to neni nejake vrozene vsem muzum :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.12.2008 10:56  12834
shellestejně
shelle Shelle - Good Service 16.12.2008 10:02  12833
vinyl [12832]: Mame na dnesek hovezi svickovou (aspon myslime), to take jako tu panneku nebo jen na panvi?

Doufam, ze teda prezijeme irske hovezi, o jejich veprovem minuly tyden psali, ze tomu neco je, tak snad kravy maji v poradku.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.12.2008 09:44  12832
Shelle:180 stupňů, časem to vychytáš, závisí taky na velikosti panenky, dobrý trik je steak (jakýkoli) zabalit po dopečení na chvíli do alobalu, krev se pěkně vstřeba a masíčko je šťavnaté.

Royal: U panenky mi to přijde blbost, protože se dělá chvíli. Občas se špikuje zvěřina před pečením.

Mrmar: Mně dostal ten worčestr co na ten steak lil. Pak mě pobavila věta "trochu ty brambory osolíme, protože ji nak je to takové bez chuti" :-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.12.2008 18:12  12831
Mně stačilo, když jsem viděl, co vyvádí se stejkem. Propekl to do velmi světlé růžové a říkal tomu "krvavé médium". V pánvi měl moc oleje a nepřidal na závěr máslo. A to nemluvím o tom, že je nakrájel moc tenké... :-(
nula nula všetko je tak, ako má byť 15.12.2008 13:27  12830
vinylJo, takhle v kuse je to určitě šťavnatější.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.12.2008 13:26  12829
vinylV tom (v kuse) asi bude tajemství úspěchu. Ten mamlas Babica do ní cpal špek zabalený do bazalky - má něco takového smysl?
shelle Shelle - Good Service 15.12.2008 11:53  12826
vinyl [12825]: Teplota, stupne?

Ja jsem na maso desne leva.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.12.2008 11:52  12825
Panenku děláme vždycky v kuse, pak až se může nakrájet na medailony. Většinou rychle orestovat a pak tak 5 minut dopéct v troubě.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt