Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 17.12.2008 09:58  12848
vinyl [12846]: Takze jako dekujeme.
shelle Shelle - Good Service 17.12.2008 09:58  12847
vinyl [12846]: Na alobal jsme uplne zapomneli :)

Ale do trouby jsme to vratili a bylo to opravdu vynikajici. Ja mam hrozne trauma z nedodelaneho masa totiz, takze na grilu to casto necham "presusit", tohle bylo perfektni.

A pachal to manzel a teda ma podezreni, jeslti nemel plotynky moc rozehrate, ze se to hrozne rychle zhnedlo.

ALe tak hlavne, ze to dopadlo. Uz jsme objevili i tu panenku (a vime, jak se rekne hlavne), takze ta pujde ve ctvrtek. Mozna uz s alobalem :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.12.2008 08:50  12846
shelleČervené to jím rád :-) proto ten trik s alobalem. Ale jestli radši propečenější, tak to nech dýl v té troubě, to si musíš vychytat sama. Pro jistotu ještě zmíním, že na pánvi se to musí orestovat důkladně ze všech stran.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.12.2008 08:15  12845
phannyTak nějak cítím ten rozdíl, ale miluju třeba "slaninu" z jednoho řeznictví, která je v podstatě šesticentimetrový špek občas mírně znehodnocený vláknem masa.

Mám dojem, že ten rozdíl je podle toho, odkud je získán materiál - z bůčku je to snad slanina, odjinud snad špek. Ale přiznávám dopředu, že v odborné terminologii zcela jasno nemám. Pročež bych panenku klidně obalil tenkými plátky onoho velelahodného špeku.
(Nerad bych, aby poslední věta byla vnímána jako nějaká perverzní úchylka založená na mé symetrické postavě...)
shelle Shelle - Good Service 16.12.2008 21:28  12844
VinyleAsi ty instrukce nebyly uplne detailni. Nebo to jis na nas moc cervene.

Na te panvi se to ma delat na jaky "vykon" a jak dlouho?
denise 16.12.2008 15:36  12843
Já se koukám na Spektru na Jamie Oliviera a Nigelu. Jednoduchý, stručný, pochopím i já.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.12.2008 14:47  12842
babicami tedy přišel jako nepovedená parodie na Štaindlera už na stream.tv nebo jak se to jmenovalo, o úrovní vaření nemluvně. Jinak na astře je celkem prima kanál TV-Gusto, BBC dávávala hezkej požad Ready-Steady-Cook. TV paprika je až na vyjímky taky katastrofa.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.12.2008 14:44  12841
Royalne, to je přesně rozdíl mezi špekem a slaninou :-). Teda tou anglickou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.12.2008 12:36  12840
vinylAno, jistěže mám na mysli slaninu. V naší oblasti je zvykem říkat "špek" tomu tučnému a "slanina" tomu libovějšímu. Je to blbost, ale zalezla mi pod kůži.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.12.2008 12:34  12839
royalTak to máš pravdu. Nevím jestli je to jen jazykový rozpor, ale já bych panenku balil do slaniny a ne do špeku. Často se používá u hovězího steaku, aby líp držel tvar.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.12.2008 12:22  12838
vinylšpikování panenky mi přijde taky jako blbost a to na druhou tím, že se ten špek od masa izoluje lískem bazalky.
Ňufňuf by muselo být to panenku do špeku zabalit a ovázat. Jenže netuším, jak dlouho by se to dělalo nejdřív ve špeku a pak bez něj.
shelle Shelle - Good Service 16.12.2008 11:08  12837
vinyl [12836]: Ja mam vlastne takove silikonove formy, tak snad to z toho nespadne :) Tak diky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.12.2008 11:00  12836
shellepekáč nemusíš, talíř to těch 5 minut taky vydrží, chvílí myslím tak 2 minuty.
shelle Shelle - Good Service 16.12.2008 10:59  12835
vinyl [12834]: Takze to ztroskota na tom, ze nemam pekac :)

Jeste pls definuj tu chvili v alobalu. U me je chvile jedna dve minuty, ale treba jini clenova nasi dvouclenne domacnosti, kdyz reknou za chvili, mysli 10-15 minut, tak jako jestli to neni nejake vrozene vsem muzum :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.12.2008 10:56  12834
shellestejně

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt