Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 2.1.2009 20:29  12942
Soignon, v kazde hyper.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2009 20:24  12941
No to poslední souvětí, to je skvost:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2009 20:22  12940
Nemá někdo tip na dobrý zrající kozí sýr? Ve Francii jsem si na něm fakt pochutnávala (byl to váleček v zabalený v bílém "šustivém" papíru a design byl snad červeno zelený), ale zaboha si nevzpomenu na název. Ale měli ho tam úplně všude, jak u nás Pepu nebo Veselou krávu. To byl sejrec!
Tady jsem si koupila kozí camembert od "Hermelínu" a moc mě to teda neuchvátila, protože chuťově tam rozdíl od normálního hermelínu moc znát nebl, zato cenově byl velmi markantní.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.1.2009 22:47  12939
klupi [12937]: ETA Harmony.
denise 1.1.2009 14:33  12938
Dot: DÍK
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 1.1.2009 11:27  12937
jo .. to jsem si taky říkala, že si tam budu muset dojet, když nám bednu s autosedačkou vozili týden

jakou pekárnu máte?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 31.12.2008 19:16  12936
Pekarna je od vcerejska doma, muselo probehnout osobni prevzeti v kancelarich PPL. Upecen prvni chlebik, kminovy - dobre to dopadlo, je to jedle :)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 31.12.2008 12:07  12935
PomocNa poslední chvilku nám přijde na Silvestra návštěva a nenapadlo nás jako teplé pohoštění nic lepšího, než ujídat kuřecí rarášky. Daly by se namáčet do nějakých dipů, nemáte nějaké osvědčené recepty?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 30.12.2008 13:14  12934
Listové těstoTak už vím, kolik stojí :-). Dnes jsem v rámci silvestrovského nákupu vzala 2 balíčky chlazeného po 500 gramech, jeden stojí 23,90.
nenufer 30.12.2008 12:49  12933
General parcel je lepsi - 3x adresat nezastizen a nasledne spatna adresa, odosielatel musel zaplatiti obe postovne. Minuly rok to bolo este zabavnejsie s nimi - adresat nezastizen, spatna adresa, adresat odmitnul zasilku, po urgenciach operatorka prosila sofera aby si to konecne nalozil do auta a odviezol nam to a aj tak mu to trvalo 3 dni :-(
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 30.12.2008 10:33  12932
plzeňská pobočka PPL je vzácná
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.12.2008 10:20  12931
klupi [12922]: PPL - podle cisla zasilky maji jako duvod nedoruceni "dovolena". To je moc fajn, hlavne po tom, co nam bylo sdeleno, ze vcera dorazi...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.12.2008 10:19  12930
Tak pekarna pry dorazi 5.1. bomba... jsem se tesila, ze uz dneska ochutname prvni chlebik :(
dot Dot 30.12.2008 10:15  12929
piadineFor dough
3 1/2 cups unbleached all-purpose flour mouka /hrnek
1 teaspoon salt sůl/lžička
1/2 teaspoon baking powder prdopeč
1 cup warm water voda/hrnek
1/4 cup olive oil olej/hrnek

For filling náplň
2 pounds broccoli rabe brokolice
2 large garlic cloves česnek 2 stroužky
3 tablespoons olive oil olej/lžičky
a pinch dried red pepper flakes papričky sušené
coarse salt to taste sůl

víc se mi to překládat nechce
denise 29.12.2008 22:29  12928
Nemáte někdo recept na piadiny? Kdysi jsme to jedli v Itálii a já na to dodnes vzpomínám. Na google mi vylezly samý jídelníčky restaurací.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt