Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.1.2009 18:53  13025
Ať jsou ty různé italské speciality se sušenými rajčaty a bůhvíčím sebelepší, tak občas mě přepadne neovladatelná touha po obyčejných špagetách s obyčejným kečupem a obyčejným strouhaným eidamem.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 15.1.2009 16:12  13024
já mám skoro radši obyčejnej protlak než kečup, ale jinak jo, sem tam nějakej kečup se dá jíst :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.1.2009 15:58  13023
čoveče vinyle co že tak militantně? Bez kečupu by nebyl krevetový koktejl :-)!
scalex Scalex 15.1.2009 14:05  13022
vinyl [13017]: když jsem se jednou účastnil ochutnávačky kečupů a ochutnal jsem jich v krátkém sledu 16, tak mě opravdu překvapilo, kolik chuťových variací skrývá rozmašírovaný rajče.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.1.2009 13:14  13021
vinyl:o)) budiž. Ale stejně si myslím, že něco rafinovanosti na tom bude, když ten maglajs je tak hodně oblíbený po celém světě.
shelle Shelle - Good Service 15.1.2009 13:12  13020
Rafinovana omacka. To je neco jako rafinovany cukr?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.1.2009 12:59  13019
royalkdyž vypustíš slovo rafinovaně budu souhlasit :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.1.2009 12:53  13018
vinylNicméně kečup je TAKÉ rafinovaně kořeněná zeleninová omáčka. Nic na tom nemění fakt, že ti nechutná. Já mám asi tak čtyři jídla, k nimž mi ostrý kečup chutná.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.1.2009 10:28  13017
scalexRafinovaně kořeněnou zeleninovou omáčku si představuju opravdu jinak :-)
scalex Scalex 15.1.2009 10:11  13016
Shelle [13012]: nevím, kdo to pro ně dělal (už jsem ho v obchodech dlouho neviděl), ale buď to nebyl Heinz a nebo to byla silně neheinzovská varianta, vyvinutá speciálně pro McD. Chutnal dost odlišně.

vinyl [13011]: ano, zůstaneš v tomto názoru osamocen. Dobré kečupy jsou, stejně tak, jako existují chvíle, kdy je jejich existence opodstatněná. Když se kečup nelije na všechno, ale používá se tak jak má, tedy střídmě, pak je vše v pořádku. Ostatně, je to rafinovaně kořeněná zeleninová omáčka, podobně jako některé dipy, takže co by na tom mělo být špatného? Špatné je jen když je v tom víc humusu než rajčat.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.1.2009 09:43  13015
vinyl: všichni nejíme všechno, to neřeš:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.1.2009 09:42  13014
royalJá to beru podle sebe a mně prostě nechutná žádný kečup. Můj bratr sice tvrdí, že sníst se dá všechno, když je dost kečupu, ale to bych možná zůstal radši o hladu :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.1.2009 09:38  13013
vinylJak se to vezme. Dobrý kečup je jistě i Silně pálivý Hellmans - ale je to ještě vůbec kečup?
shelle Shelle - Good Service 15.1.2009 09:18  13012
Scalex [13009]: TAk ten od McDonalds je Heinz, ne?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.1.2009 08:46  13011
Vím, že zůstanu osamocen, ale dobrý kečup neexistuje :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt