Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.1.2009 14:03  13031
kdyby se mi někdy doma povedlo omylem udělat echt hospodskej guláš, asi se půjdu zastřelit. Minimálně už nikdy nebudu vařit (=ani jíst) guláš. Pro jistotu. Brrrrrrr! :D
mina 17.1.2009 01:41  13030
vinylno tak prave ta tvoje omacka mi nechutna, nemam rada opecene (grilovane, uvarene, sparene ani jinak osetrene) rajcata, jsou takova vodova, to uz radsi ten kecup, nejradsi heinz. ale i tak mi jedno baleni vydrzi mesice, moc to neprehanim.
scalex Scalex 16.1.2009 21:38  13029
Jsou věci, které doma budou vždycky chutnat jinak. Netvrdím, že tvoje rajčatová omáčka nemůže být vynikající. Věřím, že je. Ale hospodský guláš taky doma nikdy nenapodobím. Uvařím desítky výborných gulášů, ale ten echt hospodský ne. Stejné je to s kečupem. Chuť některých se prostě nedá napodobit. Já osobně Heinz zbožňuju - a to nejsem člověk, který by jakékoli jídlo bohatě zaléval kečupem, jako to dělají někteří šílení amerikáni.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.1.2009 14:35  13028
RoyalRajčata spařím, oloupu, nakrájím na větší kusy, na oleji orestuju cibulku, přidám rajčata, osolím a opepřím, po 10-15 minutách propasíruju.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.1.2009 12:14  13027
vinylPověz jak
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.1.2009 08:47  13026
phannyKrevety jím samotný, koktejl nedělám :-)

Když potřebuju něco jako kečup, třeba na těstoviny nebo pizzu, vezmu čtyři rajčata a udělám si rajčatovou omáčku sám. Řádově lepší než kečup.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.1.2009 18:53  13025
Ať jsou ty různé italské speciality se sušenými rajčaty a bůhvíčím sebelepší, tak občas mě přepadne neovladatelná touha po obyčejných špagetách s obyčejným kečupem a obyčejným strouhaným eidamem.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 15.1.2009 16:12  13024
já mám skoro radši obyčejnej protlak než kečup, ale jinak jo, sem tam nějakej kečup se dá jíst :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.1.2009 15:58  13023
čoveče vinyle co že tak militantně? Bez kečupu by nebyl krevetový koktejl :-)!
scalex Scalex 15.1.2009 14:05  13022
vinyl [13017]: když jsem se jednou účastnil ochutnávačky kečupů a ochutnal jsem jich v krátkém sledu 16, tak mě opravdu překvapilo, kolik chuťových variací skrývá rozmašírovaný rajče.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.1.2009 13:14  13021
vinyl:o)) budiž. Ale stejně si myslím, že něco rafinovanosti na tom bude, když ten maglajs je tak hodně oblíbený po celém světě.
shelle Shelle - Good Service 15.1.2009 13:12  13020
Rafinovana omacka. To je neco jako rafinovany cukr?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.1.2009 12:59  13019
royalkdyž vypustíš slovo rafinovaně budu souhlasit :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.1.2009 12:53  13018
vinylNicméně kečup je TAKÉ rafinovaně kořeněná zeleninová omáčka. Nic na tom nemění fakt, že ti nechutná. Já mám asi tak čtyři jídla, k nimž mi ostrý kečup chutná.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.1.2009 10:28  13017
scalexRafinovaně kořeněnou zeleninovou omáčku si představuju opravdu jinak :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt