Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.2.2009 10:45  13163
ShelleA co nějaký mořský mrchy? Krevety, kalamary, sepie, chobotničky, slávky, svatojakubky...?
shelle Shelle - Good Service 5.2.2009 10:42  13162
vinyl [13160]: Tak tunak je takovy nas druhy evergreen :)

manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.2.2009 10:33  13161
tilkaJá jsem ožírala kuře podle tohohle receptu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.2.2009 08:54  13160
shelle: Tak zkus aspoň tuňáka :-), když už ne vlka, ďasa, halibuta, kambalu, svatopetrskou rybu, pražmu....

anka: Přesně, za ty prachy to ani nic jinýho být nemůže.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.2.2009 21:41  13159
AnkaDnešní kuřecí stejk chutnal i "zapáchal" dobře:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.2.2009 21:05  13158
Vidíš, mně zrovna přijde, že z těch kuřecích prodejen se to nedá už jíst. Bílá hmota bez chuti a bez zápachu.

Jarní kuřátko jsem si v Makru také koupila. Trochu mi vadilo, že je to víc kostí než masa, ale to už je asi holt úděl opravdových kuřat:) Jedním na osobu se nijak nepřejíte.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.2.2009 17:58  13157
Já kuřecí maso kupuju v "kuřoobchodech". Malinký krámečky s čertsvým drůbežím masem. Jak jsou jejich kuřata chovaný nevím, ale chutnaj celkem dobře:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.2.2009 17:00  13156
Shelle [13155]: vsechno jsou tresky? :-)
shelle Shelle - Good Service 4.2.2009 16:59  13155
vinyl [13153]: Ze potrebujeme lepsi slovnik :)

Jsme dost konzervy, takze po x minutach okouneni u pultu si nakonec nechame dat lososa :)

Ale v nedeli jsme meli zmenu teda. Haddock, coz je treska jednoskvrnna (nebo jak jsem vygooglila pres latinsky nazev). Nezjistila jsem ale, v cem ma byt lepsi nez obyc treska (cod). Ale chutnala. Udajne volne chycena.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.2.2009 16:51  13154
Dám na vás, zkoušet to nebudu.
Manko, mohla bys prozradit tu matlandu?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.2.2009 16:11  13153
shelleZkoumat ryby je rozhodně přínosnější než zkoumat kuřata :-) Jaké jsou zkušenosti?
shelle Shelle - Good Service 4.2.2009 16:03  13152
vinyl [13151]: Tady v Anglii je kure docela drahe. U nas zase jsem v hyper nemela odvahu, takze jsem se nejak odkuretila.

Tak zkoumame ruzne ryby hlavne.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.2.2009 15:59  13151
KuřeJak kuře moc nemusím, tak mám v úmyslu vyzkoušet opravdové kuře z volného výběhu a ne nějakou rychle vyhoněnou mrdku. Moc dobrá jsou i jarní kuřátka co maj mražená v Makru. Tam maj i mražený biokuře, ale za 400kč/kg, což je zlodějina. Ale v Robertsonovi maj běhavé kuře za 230, není důvod ho nezkusit.

Nejlépe na kořenové zelenině, vycpané bylinkami, podlité vínem a pod alobalem tak dvě hoďky v troubě.

shelle Shelle - Good Service 4.2.2009 15:51  13150
Scalex [13147]: Ta panev by bodla.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.2.2009 15:49  13149
ad kuře na plechovceTaky jsem pekla, špatné nebylo, ale taky opakovat nemusím. ALE - ta matlanda, která je v českém receptu jako doporučená, mi přišla dost dobrá pro případné zopakování i s jiným masikem nebo jiným kurčetem bez plechovky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt