Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.5.2012 22:14  1331
During 5,148,760 person-years of follow-up between 1995 and 2008, a total of 33,731 men and 18,784 women died. In age-adjusted models, the risk of death was increased among coffee drinkers. However, coffee drinkers were also more likely to smoke, and, after adjustment for tobacco-smoking status and other potential confounders, there was a significant inverse association between coffee consumption and mortality. Adjusted hazard ratios for death among men who drank coffee as compared with those who did not were as follows: 0.99 (95% confidence interval [CI], 0.95 to 1.04) for drinking less than 1 cup per day, 0.94 (95% CI, 0.90 to 0.99) for 1 cup, 0.90 (95% CI, 0.86 to 0.93) for 2 or 3 cups, 0.88 (95% CI, 0.84 to 0.93) for 4 or 5 cups, and 0.90 (95% CI, 0.85 to 0.96) for 6 or more cups of coffee per day (P<0.001 for trend); the respective hazard ratios among women were 1.01 (95% CI, 0.96 to 1.07), 0.95 (95% CI, 0.90 to 1.01), 0.87 (95% CI, 0.83 to 0.92), 0.84 (95% CI, 0.79 to 0.90), and 0.85 (95% CI, 0.78 to 0.93) (P<0.001 for trend). Inverse associations were observed for deaths due to heart disease, respiratory disease, stroke, injuries and accidents, diabetes, and infections, but not for deaths due to cancer. Results were similar in subgroups, including persons who had never smoked and persons who reported very good to excellent health at baseline.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.5.2012 22:05  1330
Elixír mládí konečně objeven. Je to káva, hlásí vědci
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 11.4.2012 13:23  1329
Jak má vypadat espresso? Podívejte se, tak ho připravují v nejlepší kavárně v Česku
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.4.2012 20:33  1328
to zní dobře
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.4.2012 19:14  1327
Navštíveno, zakoupeno.
Chtěla jsem Dominikánskou republiku, odcházela jsem s Guatemalou a mlýnkem.

Na první pohled jsem byla mírně nedåvěřivá, protože obchod våbec není takový ten "kafový" (lehce zabordelený). Vypadá to skoro jako nějaký showroom - velká místnost se světlou podlahou, světlými zdmi, prosklenými vitrínami. Takovým prázdným a sterilním dojem to påsobilo. Pán påsobil spíš jako nějaký sporťák. Ale nakonec mě přesvědčil, že není jen kšeftař, ale je prostě kafař, který se vyzná a není překupník, extrémně řeší kvalitu zpracování a skladování. Budu tam chodit, ani ceny nejsou špatné.

Dominikánskou republiku neměl, protože dávka, kterou měl upraženou, mu došla a před víkendem nechtěl pražit novou, aby se mu to tam zbytečně přes Velikonoce neválelo. To je docela sympatický přístup k čerstvosti.

A chuť? Dle mého laického názoru super.
Zdá se, že je vydatnější než Muzikářova Kostarika. Ihned po připravení jsou pro mě Guatemala i Muzikářova Kostarika dobré, ale Kostarika začne rychle ztrácet, kdežto Guatemala si tu stejnou kvalitu udržela až do úplného vychladnutí (experiment:)). A pro mě to nejzásadnější: Necítím z toho nic kyselého. Ani po deseti minutách.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 5.4.2012 11:16  1326
To vypadá docela dobře.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.4.2012 08:15  1325
Pražákåmwww.cerstvakava.cz
Výdejní místo a vzorkovou prodejnu mají v Hybernské, takže se tam možná hned zítra zastavím prozkoumat to.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 16.3.2012 09:07  1324
Super :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.3.2012 09:06  1323
Náměstí Republiky, Praha 1
Už tu zase začaly farmářské trhy. Pro letošek jsou vždy 4 dny v týdnu - středa, čtvrtek, pátek, sobota. A opět je tam pan Muzikář se svojí "domácí" Kostarikou, takže neváhejte!
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.2.2012 22:17  1322
sigi [1321]: U mě dobrý, dík za tip.
sigi 28.2.2012 22:06  1321
Pokazím tu všem chuť - mám nový super zpåsob přípravy kávy.:) Jelikož v práci nemám na co stavět svou mokakonvičku, nasypu si mletou do jednorázového papírového pytlíku na sypaný čaj (z DM) a kafe pár minut luhuju.:) No nechutná to zázračně, ale lógr v tom není.;)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.2.2012 19:20  1320
Se nebojím.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.2.2012 17:12  1319
Resp. Kávy se bát nemusíte - tisková zpráva
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.2.2012 15:45  1318
Není nad kvalitní informace...
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/260258-cesky-turek-neni-skodlivejsi-nez-presso-a-jine-druhy-kavy.html
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.2.2012 22:50  1317
Vanda [1316]: Jak řekneš cibetky, tak si vzpomenu na boskovickou Blue Mountain a začne mi téct slina.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt