Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zvladamdost zvladamdost 16.2.2009 20:20  13202
Foxka: mám dovést pár na ochutnání na moje narozky???:-)))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.2.2009 19:57  13201
Buřty na pivu jsme nidkdy nejedla, je to fakt tak dobrý? A jí se to s chlebem, nebo jak?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 16.2.2009 19:53  13200
cova: tak to netuším co se stalo, a mrzí mě, že nechutnalo. Nám to nikdy nezhořklo... ale celý půllitr na 10 buřtů bude asi opravdu moc. My děláme pekáč skoro husový a celý půllitr rozhodně nepadne
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.2.2009 14:27  13199
CovaNa 10 buřtů bych dala tak tu půlku piva. Podle mě to bylo hořké po něm. Navíc, zelenina taky žádnou sladkost nepřidá, spíš ubere. Značku piva taky neřeším, jen dbám, aby bylo tmavé.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 16.2.2009 14:07  13198
A ja delam, ze z piva, ostreho kecupu (idealne srirachy), trochu chilli udelam nalev, ten povarim a vychladly naleju na burty s biuli.
Zakapu olejem.
A dam par dnu ulezet.

Toz to je tip na neco mezi teplyma burtama na pivu a utopencema trochu jinak;-)
zvladamdost zvladamdost 16.2.2009 13:27  13197
My dáváme 25 buřtů na polovic rozříznutých do máslem vymazaného pekáče, hustě prokládáme cibulí, nikdy jsem je nepočítala a pak poliju jedním velkým kečupem a navrh dvě tmavá piva(taky nerozlišuju jaká)a hodinu a půl peču. Nikdy nám nic neprovedli, myslím ty buřty :-)) Vždycky byli k sežrání!
nenufer 16.2.2009 13:01  13196
Neprihorela ti ta cibule? Ta krute zhorkne ked sa to s nou prezenie
cova 16.2.2009 12:50  13195
NenuferPodle receptu, na který sem dávala odkaz Teketapa. Na 10 buřtů rozkrojených na poloviny jsem dal 2 cibule, 4 bílé papriky, 5 rajčat, sůl, celý půllitr piva, 15 min. před koncem 1 rajský protlak + cca 1 dl kečupu. V troubě 75 min. na 150 st.C
nenufer 16.2.2009 12:28  13194
To sa nam este nikdy nestalo aby ta omacka bola horka az trpka a to pivom nesetrime hoci u nas e to v poslednej dobe tmavy kozel (v pive sa nevyznam, rozdelujem ho na svetle a tmave :-)). Podla ktoreho recpetu ste vlastne sli?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.2.2009 11:32  13193
Další problém může být, jestli jste to "neulili", tím to taky může zhořknout. Já dávám max půl lahve.
cova 16.2.2009 10:52  13192
mankaPoužil jsem černé Krušovice...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.2.2009 10:40  13191
CovaNenalili jste tam místo tmavého světlé pivo??? Je to dost zásadní rozdíl.
shelle Shelle - Good Service 16.2.2009 10:09  13190
vinyl [13188]: Bass jo, ale basa je pangas.
cova 16.2.2009 10:07  13189
TeketapaRecept (opilé buřty) jsem včera vyzkoušel, ale skončilo to výrazným propadákem. Sos, který měl být úžasnou záležitostí, se úkázal být odporně hořkou až trpkou tekutinou - takže jsme vyjedli chuťově přijatelné buřty a zbytek letěl do záchodu. Vůbec netuším, v čem byl zakopaný pes...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.2.2009 08:51  13188
ShelleBass je Mořský vlk, moc dobrá ryba, určitě lepší jak pangas.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt