Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 10:36  13223
scalexTeď jsem v Lidlu koupila šunku - 96% masa. Ale ta byla!:-)
scalex Scalex 19.2.2009 10:01  13222
Nejlepší je zkrátka osobní zkušenost. Mně třeba chutnaj jedny kuřecí párky z Lidlu, ultralevné, ve kterých toho masa fakt moc nebude. Když se strčej do mikrovlnky, tak zvětší svůj objem skoro dvojnásobně, což je znamení, že v tom je mouka a další věci, které v párcích nemají co dělat. Jenže: chuťově mi prostě šmakují a basta. Takže v tomhle případě neberu ohled na to, že je to laciný šunt. Jazyk rozhodl. 8^)

Ale je pravda, že to je spíš výjimka a že jsem se už párkrát napálil lacinými supermarketovými buřtíky či párky, které byly naprosto nepoužitelné (najít špekáček ve střívku, který když se opeče nad ohněm, tak bude chutnat jako lahůdka a ne jako kus připeklé umělé hmoty, je někdy setsakra obtížné). Ale taky je pravda, že se nedá říct, že supermarketový párek bude automaticky blaf. Podstatný je dodavatel a jeho kvalita. Vedle špekáčků z Lidlu, které chutnaly odporněji než neochucené tofu, leží drůbeží šunka Dulano, jedna z nejlepších a nejkvalitnějších na trhu.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 19.2.2009 09:21  13221
kvalitni burtyV tom odkazu, co jsem vam sem hodila (13210), je i sekce "Jak zacit" - http://kpivu.cz/kpivu/index.php?c=jakzacit Prvni pule tohoto literarniho utvaru;-) je o spekaccich;-)

Cituji cast :Není to sice stoprocentní záruka kvality, ale u špekáčku za cca 60Kč/kg už se dá očekávat, že obsahuje maso.

A z me zkusenosti - Krecek miva slusny vurtiky
(na druhou stranu, na jeden utopenco-hermelinovy DIY sraz jsem fakt v casovem presu nestihla reznictvi a v Bille meli jen clever spekacky. Tak jsem pouzila ty. Rikala sem si, ze to SNAD nebude tak strasny pruser. Delala jsem moji utopencovou verzi spekacku na pivu - viz 13198:-) A stravnici, dva nezavisle na sobe, my rikali, ze to bylo dobry a ze "to evidentne bylo z kvalitnich spekacku". Tak jsem pak ten Clever priznala, nad cimz nam rozum zustal stat:-)))) )
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.2.2009 09:06  13220
Staročeský špekáčky u Procházky.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 19.2.2009 08:12  13219
Globus má, s výjimkou "zabijačkových" jitenic, jelit a prejtů, vesměs dobré maso i uzeniny.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 08:11  13218
Buřty už se dělaj celkem dobrý. I ze supermarketu se nám krásně opekly. Nejlepší zase, Globus.
nenufer 18.2.2009 23:53  13217
Na burtech je vecsinou udany obsah masa. Cena nie je najspolahlivejsim radcom. Pravidelne stojime v Makre u regalu z burtami a hladame tie najmasovatejsie. Uz to mame vychytane a vieme ake chceme ale v mrazaku uz ziaden balik nie je tak sa nepozriem na nazov a vyrobcu :-(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.2.2009 20:19  13216
jo, globusový špekáčky nejsou vůbec marný.
gotreg 18.2.2009 20:04  13215
foxkazkušenosti s kvalitními buřty
- učňovské špekáčky
- špekáčky u prověřeného řezníka
- dražší špekáčky v globusu (sorry, tam na maso nedám dopustit)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.2.2009 19:48  13214
BuřtyAlespoň částečným vodítkem budiž cena buřtů v porovnání s cenou masa.
scalex Scalex 18.2.2009 19:42  13213
Kvalitní buřty = žádná vakuovaná levná srágora ze supermarketu. Je lepší koupit je u normálního spolehlivého řezníka a radši koupit o něco dražší buřty, u kterých se dá předpokládat, že budou z masa a ne ze sóji a vepřové kůže.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 18.2.2009 19:25  13211
Nahlodali jste mě, příští týden to zkusím. Akorát teda nevím, jak poznat ty "kvalitní buřty", co se o nich v receptech píše...
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 18.2.2009 18:02  13210
Buřty na pivuTady http://kpivu.cz/kpivu/index.php?c=recepty_ut - hned prvni dva jsou recepty na burty na pivu;-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.2.2009 17:59  13209
scalexHm, tak přesně to tvoje PS se mi stalo nedávno u guláše:-)
scalex Scalex 18.2.2009 17:30  13208
Famózní buřty na pivuPřeposílám recept od jednoho kolegy dýmkaře. Vyrábí je vždycky na dýmkové workshopy, kam se sjede tak 15-20 lidí, brousej svoje dýmky a přitom nehorázně žerou (už jsem jednou v Co právě jíte psal, co jsme tam měli za lukulské hody). A tyhle buřty jsou tak šíleně dobré, že u toho zažívám jakýsi orgasmus bez ejakulace (ale zato velmi intenzivní):

Buřty na pivu

Ingredience: buřty, cibule, paprika, česnek, anglická slanina, pivo světlé i tmavé, kečup ostry a obyčejný pepř, cukr, sul, chilli - radši čerstvé papričky, masox

Množství: množtví ti neřeknu páč to dělám od oka ale... tak na 25 buřtu kilo cibule a 3-5 paprik, 1,5 litru piva světlého 1,5 litru piva tmavého, kečup: 2 velký ostrý a 2 velký sladký....koření tak na půl hektaru...

Postup: do většího hrnce nakrájet a vysmahnout slaninu, zpěnit nahrubo pokrájenou cibuli tak 4/5, přidat pulku pokrájeného česneku, lehce prosmažit tak aby se to pěkně rozvonělo a chutě se rozjely, zalejt částí piva a kečupu, přibrousit posekaným chilli, masoxem, - vytvoříme řídkou šlichtu - dodáme pokrájené papriky

necháme probublávat na mírném plameni, buřty napůlíme, příčně nařežeme a na pánvi či pekáčku (podle množství) opečeme ze všech stran a postupně, jak se dopejkají, dáváme do připravené směsi v hrnci. Pak přidáme zbytek česneku a cibule, lehce promícháme, podle potřeby dolejváme pivo a kečup. Nechá se to tak hodinu až dvě probublávat, dochutí se to (sůl, pepř, cukr, chilli dle vlastní chuti). Bacha, nespálit si ovar při ochutnávání!

A jako všechno je to lepší druhej den ... teda když zbyde

P.S. Největší chybou lidí kteří používají cibulové základy je že nedostatečně vysmaží cibuli a pak se diví že je jídlo sladké jak cecík... takže poctivě do skorohněda. Ale nespálit, pak by to bylo hořké.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt