Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.2.2009 12:37  13251
Dlouhé vaření je geniální. Stačí třeba jen zkusit to u míchaných vajíček. Rozklepnout na studenou pánev a pak na nejmenším plamenu pomloučku dělat. Doporučuji vyzkoušet. O pomalém pečení masa v troubě není potřeba ani mluvit.
scalex Scalex 20.2.2009 10:46  13250
8^) Já jsem říkal, že je to famózní. Sice to zabere trochu času, ale to pomalé vaření má něco do sebe. Dneska jsou lidé zvyklí vařit hrozně rychle, ale když se tomu jídlu dá hodně času, jak při vaření, tak při odpočívání do druhého dne, tak je výsledek fantastický. O příštím víkendu mám v plánu vyzkoušet polský bigos, ale přesně tak, jak se má vařit... tři druhy masa a 12 hodin pomalého dušení.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.2.2009 09:44  13249
ScalexUdělal jsi ze mě závisláka a velice pravděpodobně puknu přežráním a zlikviduju rodinný rozpočet.
To NEJSOU buřty na pivu, to je mana nebeská.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.2.2009 08:14  13248
Jinak těsto kupované listové rozválené se mi upeče výtečně.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.2.2009 08:13  13247
tilkaJo, obdélníkové, upravené do remosky pač jinou troubu nemám. Jiná pizza je z remosky ok:-)
kokos kokos 19.2.2009 22:42  13246
Potvrzuji, že to těsto co má na mysli tilka je vynikající. Ale taky celkem drahé.
A dělat pizu v remosce mi tedy nepřijde jako dobrý nápad.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 19.2.2009 21:34  13245
kvitkoV remosce? Určitě je to stejné těsto? To moje je obdélníkové - na plech,
NEbo máš čtverhrannou remosku?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 17:43  13244
tilkaAhá, to už vím! Tak tohle těsto mě zklamalo, v remosce to ňáko nešlo pořádně upéct a zůstalo tvrdé.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 19.2.2009 16:34  13243
kvitkoTo není ani mražené, ani tlusté. Jsou to chlazená vyválená těsta, bývají v regálech u těst lístkových. Jsou namotaná na papír a z něho se vyrolují přímo na plech.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 16:03  13242
tilkaMě právě ty kupovaný mražený přijdou moc tlustý. I z té Vitany z prášku udělám dvě velký.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.2.2009 15:51  13241
Scalex No, je to v takové nízké umělohmotné krabičce :))
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 19.2.2009 15:37  13240
kvitkoJá kupuju čas od času v ternu už hotové těsto na pizzu. Mám vyzkoušené, že je výborné i po rozmrazení.
Než bych se párala se zaděláváním vlastního. o)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 15:02  13239
mrmarTo jsem si všimla.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 19.2.2009 14:41  13238
kvitko [13234]: V tom receptu od vinyla je na konci psáno, že to lze mrazit...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 13:50  13237
Proč? Mít v zásobě rychlovku? Když přijdu večer domů, nemám čas na složitosti a kdo má pořád poslouchat ty otázky "už to bude"?:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt