Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 21.2.2009 17:40  13263
vinyl / phanny nebo nekdo jinyVy mi urcite poradite, co mam delat s clotted cream. Tak nejak jsem to omylem koupila, do caje to davat nehodlam a na chleba mazat take ne.

Diky.
nenufer 21.2.2009 06:38  13262
ShelleOd polnoci do obeda :-) A este navyse vonku v letnej kuchyni nech si tym nesmradim na Bozie narodenie po baraku :-)
renda Renda 20.2.2009 23:19  13261
Vitana? Apage satanas...
shelle Shelle - Good Service 20.2.2009 23:12  13260
Nenufer [13259]: To ti blahopreji, ale bylo to v noci? :)
nenufer 20.2.2009 23:09  13259
ShelleJa som minule piekla kachnu fakt asi 12 hodin v rure a bola luxusna. Jediny problem bol ze sa dali vydlickou krajat aj rebra :-) A bola taka placatejsia ako jej vazivo povolilo. Ale vsetci sa oblizovali.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2009 22:43  13257
nebo biftek, těstoviny, ryba nebo jiné jídlo které lze snadno a chutně připravit rychle, případně vitana :-).
gotreg 20.2.2009 21:57  13256
nj, pomalé vaření je dobré, má-li člověk čas
a když nemá, je naštěstí papiňák a všici jsou spokojení .-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2009 21:03  13255
antipapiňákpro vaření přes noc i déle je tady
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 20.2.2009 19:52  13254
vinyl [13251]: Potvrzuji míchaná vajíčka, rozklepnout na studenou pánev  a pak pooomalu dělat na malém plamínku a občas to z toho plamene i sundat.


Jak se tu nedávno řešili kečupy, tak podle mě je nejlepší Heinz Fit kečup, je tam míň cukru a soli, zato víc rajčat.
shelle Shelle - Good Service 20.2.2009 18:31  13253
vinyl [13251]: A nechavas to nekdy pres noc? Jsem cetla par receptu, kde jako se to samo melo varit (pect) pres noc. Bych mela trauma, ze podpalim barak.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2009 18:03  13252
pomalé vaření jsme tu už jednou probírali při diskuzi nad papiňáky, kde mi bylo vysvětleno že tomu nerozumím :-).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.2.2009 12:37  13251
Dlouhé vaření je geniální. Stačí třeba jen zkusit to u míchaných vajíček. Rozklepnout na studenou pánev a pak na nejmenším plamenu pomloučku dělat. Doporučuji vyzkoušet. O pomalém pečení masa v troubě není potřeba ani mluvit.
scalex Scalex 20.2.2009 10:46  13250
8^) Já jsem říkal, že je to famózní. Sice to zabere trochu času, ale to pomalé vaření má něco do sebe. Dneska jsou lidé zvyklí vařit hrozně rychle, ale když se tomu jídlu dá hodně času, jak při vaření, tak při odpočívání do druhého dne, tak je výsledek fantastický. O příštím víkendu mám v plánu vyzkoušet polský bigos, ale přesně tak, jak se má vařit... tři druhy masa a 12 hodin pomalého dušení.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.2.2009 09:44  13249
ScalexUdělal jsi ze mě závisláka a velice pravděpodobně puknu přežráním a zlikviduju rodinný rozpočet.
To NEJSOU buřty na pivu, to je mana nebeská.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.2.2009 08:14  13248
Jinak těsto kupované listové rozválené se mi upeče výtečně.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt