Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
dot Dot 21.2.2009 20:40  13266
Clotted creamTo něco jako šlehačka nebo jako kysaná smetana?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.2.2009 19:42  13265
V případě nedostupnosti scones bych tahle upravoval klidně vánočku, mazanec i lívanec :-).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.2.2009 19:41  13264
Clotted creamTo se nedává do čaje, ale maže se to na teplé scones, které se čajem zapíjí! Scone (rozpéct nebo ohřát v MW) rozkrojit, namazat dobrou jahodovou marmeládou a navrch lžičku clotted cream. IMHO jedna z největších delikates na světě. K tomu pochopitelně čaj s mlékem.

(já fakt nemám s vinylem (kromě obliby dobrého jídla a vína) nic společného) :-)))
shelle Shelle - Good Service 21.2.2009 17:40  13263
vinyl / phanny nebo nekdo jinyVy mi urcite poradite, co mam delat s clotted cream. Tak nejak jsem to omylem koupila, do caje to davat nehodlam a na chleba mazat take ne.

Diky.
nenufer 21.2.2009 06:38  13262
ShelleOd polnoci do obeda :-) A este navyse vonku v letnej kuchyni nech si tym nesmradim na Bozie narodenie po baraku :-)
renda Renda 20.2.2009 23:19  13261
Vitana? Apage satanas...
shelle Shelle - Good Service 20.2.2009 23:12  13260
Nenufer [13259]: To ti blahopreji, ale bylo to v noci? :)
nenufer 20.2.2009 23:09  13259
ShelleJa som minule piekla kachnu fakt asi 12 hodin v rure a bola luxusna. Jediny problem bol ze sa dali vydlickou krajat aj rebra :-) A bola taka placatejsia ako jej vazivo povolilo. Ale vsetci sa oblizovali.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2009 22:43  13257
nebo biftek, těstoviny, ryba nebo jiné jídlo které lze snadno a chutně připravit rychle, případně vitana :-).
gotreg 20.2.2009 21:57  13256
nj, pomalé vaření je dobré, má-li člověk čas
a když nemá, je naštěstí papiňák a všici jsou spokojení .-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2009 21:03  13255
antipapiňákpro vaření přes noc i déle je tady
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 20.2.2009 19:52  13254
vinyl [13251]: Potvrzuji míchaná vajíčka, rozklepnout na studenou pánev  a pak pooomalu dělat na malém plamínku a občas to z toho plamene i sundat.


Jak se tu nedávno řešili kečupy, tak podle mě je nejlepší Heinz Fit kečup, je tam míň cukru a soli, zato víc rajčat.
shelle Shelle - Good Service 20.2.2009 18:31  13253
vinyl [13251]: A nechavas to nekdy pres noc? Jsem cetla par receptu, kde jako se to samo melo varit (pect) pres noc. Bych mela trauma, ze podpalim barak.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2009 18:03  13252
pomalé vaření jsme tu už jednou probírali při diskuzi nad papiňáky, kde mi bylo vysvětleno že tomu nerozumím :-).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 20.2.2009 12:37  13251
Dlouhé vaření je geniální. Stačí třeba jen zkusit to u míchaných vajíček. Rozklepnout na studenou pánev a pak na nejmenším plamenu pomloučku dělat. Doporučuji vyzkoušet. O pomalém pečení masa v troubě není potřeba ani mluvit.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt