Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 26.2.2009 08:41  13314
On je Lidl a Lidl. Když jsem jednou projížděl Rychnovem nad Kněžnou a tam byl o víkendu po cestě jen Lídl, tak jsem ho poprvé navštívil a nestačil se divit - neEuro zelenina, vynikající mozzarela a sýry, levné cookies a muffiny. Namlsaný jsem to šel vyzkoušet i v Krpoli v Brně a to byl děs.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.2.2009 08:39  13313
mrcosDo Lidla mě nikdo nedostane, ani kdyby tam měli čestvýho humra za dvě stovky kilo!
denise 25.2.2009 22:33  13312
Ano Pikok, tak jsem je vyzkoušela, ale nezaujaly. Mně tam zas chutná jeden příšernej salám, myslím polskej, vypadá hnusně, ale je dobře ochucený.
scalex Scalex 25.2.2009 22:14  13311
Denise [13310]: nepamatuju si, jestli jsou s pruhama, ale výrobce je tuším PIKOK. Jsou to jedny z nejlevnějších párků, určitě budou strašně ošizený. Ale bohužel mi chutnají.

Schwartzwaldku zlevňujou docela často, lidi to zas tak moc nekupujou, tak jednou za čas udělají akci (i když to má třeba ještě měsíc do konce spotřební lhůty).
denise 25.2.2009 22:05  13310
Vajíčka jsem dělala ráno, ale 25 minut, to bych chcípla. Asi 10 minut, odstavovala jsem to, ale asi to chce dýl, taky mi připadaly stejný. Jen trochu jemnější ale to přikládám máslu./jinak používám olej/
Scalex: ty kuřecí párky z Lídlu jsou ty striptýzky s těma pruhama?
Dulano šunku si tam už dlouho kupuju krůtí, nemá chybu. Schwartzwald zkusím hned jak ji hajzli zlevní.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.2.2009 18:21  13309
On se z Royala postupem času vyklube druhý vinyl a bude :)))
scalex Scalex 25.2.2009 14:00  13307
Royal [13304]: no já říkám vanička takovým těm vysloveným vaničkám, jako jsou právě u šunky Dulano (taktéž v Lidlu a taktéž famózní).
kokos kokos 25.2.2009 13:47  13306
Royal [13304]: Dalšího jsme obrátili na pravou víru :-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.2.2009 13:02  13305
royalNa posezení? Uf teda:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.2.2009 12:03  13304
Díky za tip na Schwartzwaldskou šunku z Lidlu! Dokonalá!
Právě jsem dožvýkal poslední plátek.
Ale tomu obalu by se při troše dobré vůle dalo říkat "vanička", to zas jo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.2.2009 08:54  13303
ScalexPopsal jsi to výstižně, měl jsem podobný dojem. Ten pokus je pěkný.
scalex Scalex 24.2.2009 22:32  13302
No ten Ramsay ty vajíčka až tak pomalu nedělal, jen je často odstavoval. Já je dělal skutečně na pidiplameni, kterej vypadá asi jako čtyři zapálený sirky, celou dobu jsem je míchal, taky několikrát odstavil... Doba přípravy od hození vajec na studenou pánev až po finální nakydání na talíř byla tak 25 minut. Čili opravdu velmi pomalé. Chuť vajec mi přišla výraznější, trochu jiná, než když se to ušmrdlá na rozpáleným másle a hlavně byla dost jiná konzistence, je taková nadýchanější, lehounce mazlavá... Já je měl dnes ráno taky a schválně jsem si na druhé pánvi, když se ty první dodělávaly, ještě udělal vajíčka tak, jak jsem je dělal dřív. A mohl jsem srovnávat a opravdu to bylo dost jiné.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.2.2009 22:21  13301
Wronski [13299]: Ne, jsi prostě tak dokonalý kuchař, že nepotřebuješ tyhle návody... ;)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.2.2009 22:15  13299
Zkoušim to už druhej den a asi dělám něco špatně, protože mi to chutná úplně stejně.
denise 24.2.2009 22:12  13298
Už mi funguje počítač, tak jsem zkoukla ty pomalý míchaný vajíčka a zítra ráno to zkusím.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt