Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.5.2012 10:23  1352
Wronski [1348]: Možná bych mohl zkusit ukecat lidi z mykologie, jestli by nezkusili nějaký kultivace(v zimním semestru by to mohli zkusit v rámci praktik). Ale to není na samotný toxiny, z toho vylezou ty plísně a spol, který by v tom byly žívý, včetně spor. Pokud to je od pražení mrtvý, tak toxiny zåstanou, ale houby ne.
Mykologové ale třeba odmítaj jíst buráky, všechny jsou plný Aspergilus flavus, kterej je nacpanej aflatoxinem (silnej karcinogen) :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.5.2012 10:19  1351
Teď ti våbec nerozumím.
twinny Twinny 25.5.2012 10:07  1350
Anka: V tomto se asi neshodneme, v dnešní době si zkrátka spousta lidí neuvědomuje, jak drahá je vstupní surovina a chce vyrobit z ničeho luxusní výrobek.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.5.2012 09:42  1349
Twinny [1346]: Když je něco shit a není na tom napsáno "pozor, shit", tak to ničím neomluvíš, ani tím, že je to levné.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.5.2012 09:17  1348
To by chtělo, aby někdo udělal test Srandard směsi na mykotoxiny :)
Kdo se hlásí?
twinny Twinny 25.5.2012 08:50  1346
Anka: Ano, robusta måže být kvalitní,ale to se pak nemåže prodávat za tu cenu, za jakou se prodává balená káva. Mě jde opravdu jen o to, že tam srovnávali nesrovnatelné...Kdyby aspoň ukazoval balené arabiky, ale srovnávat to nejlevnější co je na trhu k dispozici s kávou upraženou v malé pražičce...je to nefér våči výrobcåm, kterým tak dělají špatnou reklamu... Nemluvě o tom, že i ty nejlevnější kávy, které jsou na trhu ničím zdraví neškodí...a ten člověk, který tam mluvil jednoznačně není odborník...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.5.2012 07:58  1345
Twinny [1344]: No já myslím, že oni tak úplně nemluvili ke starým babičkám... A výrobce balených káv zbytečně nekritizují. Protože i robusta måže být kvalitní a nekvalitní.
twinny Twinny 25.5.2012 05:52  1344
AnkaMluvím o kafi které tam kritizovali...když si stará babička jde koupit to 100g kávy za 15 Kč na které je celý život zvyklá a ze kterého udělá cca 10 šálkå kávy, tak na tomto balení zaplatí o 20 Kč více, tedy místo 15Kč zaplatí 35Kč...to je rozdíl. Neříkám, že já si tu lepší kávu nekoupím...Mě se jen nelíbí, že srovnávají jablka s hruškami a zbytečně kritizují výrobce balených káv...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.5.2012 21:26  1343
mrcos [1336]: Oprava, dnes v Albertu jsem koukal na Guatemalu, 100% arabika. Guatemala 50%, zbytek båhví odkud.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.5.2012 21:21  1342
Anka [1339]: souhlasím naprosto
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.5.2012 20:56  1341
Nejsi divná, já mám občas chuť i na robustu.
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 24.5.2012 20:48  1340
Ja jsem divna, mne treba vic chutna 80% arabica a 20% robusta... nejak jsem te 100% arabice neprisla na chut. :) Tchibo mi taky nechutna, ale porad se to jeste da pit.

Ale jedeme porad ve vetsich znackach, zadny fajnsmekr nejsem :) Ted jsem si oblibila Vergnano, ale asi je to taky masovka. Ted ji doma teda nemame, tak musim priste zkontrolovat jak moc je "cerna".
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.5.2012 20:09  1339
mrcos [1338]: Blue Mountain je zatím jednoznačně to nejlepší, co jsem ochutnala. A ne, nehodnotím to podle ceny :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.5.2012 19:56  1338
Dnes Café Ebel a Jamaica Blue Mountain. Dobré, velmi dobré :) Akorát Ebel je vevnitř přecpanej stolama a židlema, což trochu kazí dojem. Ale presíčko bylo super :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.5.2012 15:11  1337
Já si v Tchibu nechala navážit jednou a nedalo se to pít. Ale je fakt, že já obecně nerada kyselé kafe, i když je to třeba hodně kvalitní z dobré pražírny. Prostě Afrika je snad všechna kyselá, ale v Tchibu bylo kyselé i to, co je jinde hořké. Skladují to ve velkých pråsvitných nádobách, což také není úplně dobře. A ty ženské, co to prodávají, o tom nevědí våbec nic. Krom toho, co je na etiketách a måže si to přečíst každý.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt