Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 6.3.2009 10:30  13396
Už jsem našla...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.3.2009 10:27  13395
manka: http://www.brasseriem.cz/

anka: přesně
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 6.3.2009 10:23  13394
Zrovna tohle by se dalo nazvat spíš "poznávací literaturou". :-)
Stránky mají? Nějak se nemůžu dogooglit...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2009 10:19  13393
Oblohy se většinou ani nedotknu.
a) Už se mi po těch letech, co ji na talíře dávají, silně okoukala a přejedla.
b) Šedé zelí, oschlá okurka a ve "výpeku z prášku" omočené rajče mi moc nešmakují.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.3.2009 10:08  13392
manka13390: Jsem ostuda, beletrii moc nedám.

13391: Doporučuji zkusit polední menu v Braserii M. Sice je za 200 kč, ale stojí za to.

manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 6.3.2009 10:02  13391
Jinak my, konkurencí zmlsaní Pražáci, chodíme na menu kolem osmdesáti kaček.
(Pokud by se ti odkaz neotevřel, zkus si zadat na www.neoluxor.cz knihu "Francouzské hodokvasy", je tam docela slušná anotace, ale stránky se prostě blbě v konkrétním odkazu načítají...)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 6.3.2009 09:58  13390
vinylNeznáš knihu ani autora? Pozor, velmi nakažlivé... :-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.3.2009 09:51  13389
manka"pod vlivem francouzských gurmánských orgií popisovaných Peterem Maylem"

To zní zajímavě. O co jde?

100kč za menu mi přemrštěné nepřijde a to mám z maloměsta výrazné zkušenosti :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 6.3.2009 09:40  13388
Ta cena byla na menší město fakt dost vysoká. Nicméně si myslím, že i tady by šel najít nějaký kompromis a nezačínat zrovna s jehněčím... To mi přišlo docela odvážné.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 6.3.2009 09:36  13387
Osobně jsem s Pohlreichem souhlasila snad ve všem. Taky bych raději brala dobrou a lepší baštu než vrazit peníze do oblohy, kterou jím tak nějak ze zvyku. Než mít na talíři standardně křenové zelí, které mi nechutná a hrášek, který se k jídlu třeba ani moc nehodí, tak raději přidat kus másla/smetany do omáčky a víc se vymazlit s přílohou (příklad).
Vinař debil excelentní. Byl-li by alespoň hodinku dvě denně na place a věnoval se hostům a částečně i personálu, tak by určitě odpadly třeba ty tahanice kolem nenabízení vína apod. Prostě by to personál pod neustálou kontrolou začal dělat. Tohle ale dělat na základě jednorázového seřvání -navíc před hosty- nebude. A argumentovat tím, že se to nedá stíhat pokud podnikatel vlastní víc podniků je nesmysl, obzvlášť v jeho případě - neběží mu ani ten jeden jediný.

Já osobně bych měla větší starosti si vybrat z 90 položek než z těch patnácti nebo kolika. Prostě mi to tak víc vyhovuje, ale mám ten pocit, že lidi u nás na to taky nejsou moc zvyklí. Já jsem pod vlivem francouzských gurmánských orgií popisovaných Peterem Maylem, takže asi nejsem zrovna reprezentativním vzorkem národa. :-)
dot Dot 6.3.2009 09:21  13386
Já jsem stihla jen ten závěr - OMG kuřecí se sýrem a broskví - to dělám, když spěchám a dojdou mi absolutně nápady - od tajemství šéfkuchaře bych FAKT čekala něco jiného. a pak jsem stihla jak majitel říká, že kdyby měl pět hospod, tak také v každé nebude každý den - hm to se těžko vyvrací, ale přece jen jen by tomu čas měl věnovat.
cova 6.3.2009 09:14  13385
vinylOno to nebylo ani tak o dobrém a špatném vaření, jako spíš o přístupu, obecných lidských vlastnostech a vztazích - na jedné straně někdo (Pohlreich), kdo chce být ve svém oboru úspěšný, silně o tom přemýšlí, pracuje na sobě a své práci podřizuje vše. Na druhé straně "dýdžej", který koupil hospodu a absolutně netuší, co to obnáší, nic o tom neví a vlastně ani nechce... Pohlreich sype nápady z rukávu a sleduje hraný zájem Vinaře o jejich realizaci - ten ve skutečnosti neví, co chce, neumí komunikovat se zákazníky ani s personálem, pouze papouškuje nějaké fráze, nadšení pro věc "0"... Pohlreich má v mnoha věcech pravdu, ale třeba prodávat na maloměstě menu za 100 - 150 Kč je zcela mimo mísu (sám ve městě podobné velikosti bydlím). Jinak pořad byl o všem možném, jen ne o vaření...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.3.2009 08:39  13384
gvi: phanny říkal oblohy, ne přílohy. A má pravdu, že oblohy jsou opravdu dosti hluboko zakořeněné zvěrstvo.

cova: Dvou zcela odličných světů? Myslíš dobrého a špatného vaření?


Zatím jsem neviděl, neb jsem byl v hospodě.
gvi 6.3.2009 08:14  13383
tak nevím, mám z toho rozpačitý pocit... Pohlreich je určitě zajímavá osobnost, servírka se určitě chytne jinde lépe, patřím k příznivcům příloh... ale mám podezření, že zamýšlený formát se do hodinového bloku nedá narvat (narozdíl od Jste to, co jíte)... asi tomu dám ještě druhou šanci...
cova 6.3.2009 07:48  13382
Ano, šéfeViděl jsem, podruhé už nemusím... Propípaný bulvár založený na kontrastu dvou zcela odlišných světů.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt